Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Намери време за добро - планът за едно по-добро бъдеще на Fossil

Намери време за добро - планът за едно по-добро бъдеще на Fossil

Fossil са наш личен фаворит, а с новата им посока на развитие, определено ги обикнахме още повече. Грабнаха вниманието ни и ни впечатлиха с вдъхновящите си каузи, фондации и призиви, а ние решихме да грабнем и твоето и да ти представим техните мотивиращи планове и успехи.

“Когато съчетаем времето и страстта си,
не е нужно да чакаме промяната - НИЕ СМЕ ПРОМЯНАТА."
- това гласи лозунгът на компанията.

Колкото и да искаме да сме модерни и да носим нови дрехи и аксесоари, е хубаво да имаме едно наум за това къде отиват нашите средства и какви са идеите и мотивите на компаниите, чиито цели ние подкрепяме.

Фондацията на Fossil за по-добро бъдеще

  • Fossil подкрепят младите хора по света, връщайки им надеждата и давайки им втори шанс, за да могат да започнат живота си и да предизвикат промяната за себе си, своите семейства и общности. Досега са повлияли положително на над 1,5 милиона млади хора, а целта им до 2025 е да достигнат 5 милиона.
  • Не просто промяна. Стремежът е да се постигне мащабна и системна промяна. Фондацията инвестира в иновативни партньори и инициативи, които подготвят младите хора с уменията, от които се нуждаят, за да начертаят собственото си бъдеще.
  • В подкрепа на жените и момичетата по цял свят - Fossil се стремят към равенство между половете, предоставяйки на жените достъп до образование и менторство.

Партньорите
на фондацията на Fossil работят за изграждане на устойчивост чрез:

Образование

Разширяване на достъпа до иновативни подходи за обучение, които насърчават активността и целеустремеността.

Лидерски умения

Развиването на предприемаческо мислене може да се използва в различни сектори за укрепване на взиамоотношения, връзки, екипи и цели организации.

По-висока заетост

Фокусиране върху умения за постигане на продуктивна заетост в развиващата се глобална икономика.

Мисия Pro-Planet

Да направим света по-добро място за бъдещите поколения.

Fossil предприемат действия за борба с изменението на климата, стимулират значително намаляването на отпадъците, употребата на водата и осигуряват прозрачност по отношение на химикалите, които използват. За следващите години имат за цел:

Да произвеждат продукти, които са 100% незастрашаващи природата и околната среда.

Опаковките им да бъдат 100% рециклируеми и да се използват многократно.

Да намалят консумацията на вода за дъбене на кожа с 45%.

Да намалят емисиите на парниковите газове с 30%.

Да премахнат използването на необработени пластмаси.

Дотук сме сигурни, че както на нас, така и на теб всичко ти звучи много мотивиращо, даващо една позитивна нагласа, че не сме закъснели и че всяко наше добро дело е крачка към едно по-светло бъдеще. В следващите редове ще откриеш и още една причина за нашата любов към марката, както и повод да стане и твоя любима.

Устойчивата иновация се среща с вечен дизайн

"Ние се стремим да проектираме най-устойчивите часовници и аксесоари в света. Никога не е имало по-голяма нужда от защита на природните ресурси. В индустрията за часовници и аксесоари това означава справяне със сложни предизвикателства за тяхното доставяне, както и проучване на по-устойчиви начини за създаването им. Всичко това с цел да получите красиви и дълготрайни продукти, грижейки се за бъдещите поколения и околната среда. Във Fossil Group, ние впрягаме страстта си към дизайна, иновациите и креативността, за да трансформираме часовниците и аксесоарите в името на една добра кауза." - казват от Fossil.

Проектирането на най-устойчивите часовници и аксесоари в света започва с използването на правилните материали и производствени процеси. Голяма част от тях ще можеш да носиш и на ръката си, гледайки своя часовник и знаейки че освен в стилен аксесоар, си инвестирал в нещо качествено и щадящо природата.

Рециклиран PET - известен още като полиетилен терефталат, е високо рециклируема форма на полиестер. Използването на този материал, който вече е в обръщение, означава, че може да се намали количеството на новото му производство. Тъй като може да се рециклира и използва отново и отново, по-малка част от него се озовава на сметищата.

Еко кожа - Fossil доставят своята еко кожа от фабрики, които използват Litehide™ суровина. Кожата, произведена с помощта на Litehide™, е претърпяла ефективна обработка, която значително намалява консумацията на вода, замърсяването на отпадъчните води, емисиите на CO2 и отпадъците. 90% от кожата се доставя от отговорни кожени фабрики, сертифицирани от Leather Working Group.

Соларни батерии - батериите за часовници, захранвани от слънчева енергия, имат невероятен живот от около десет години, което означава, че по-малко батерии се изхвърлят. Като по-устойчива алтернатива на сребърните оксидни или литиевойонни батерии за еднократна употреба, соларните могат да абсорбират всеки източник на светлина – както на закрито, така и на открито – и да го преобразуват в електрическа енергия.

Рециклирана стомана - Fossil доставят все повече и повече стомана с над 50% рециклирано съдържание, защото използването ѝ е един от най-въздействащите начини за опазване на околната среда. Според EPA (Environmental Protection Agency - Американска агенция за опазване на околната среда), използването на рециклирана стомана в Съединените щати спестява 60-70% енергия - това е еквивалентно на енергията, използвана от близо 26 милиона американски домакинства всяка година. Нейната издръжливост, съчетана с безкрайната възможност за рециклиране, означава, че може да се създават дълготрайни продукти, с по-малки поражения и по-леки въздействия върху околната среда.

Рициново масло - идеална алтернатива на химикалите на петролна основа, тъй като е възобновяемо и биоразградимо. Тази суровина на биологична основа идва от семената на растението Ricinus communis, които се събират от фермери предимно в Индия, Китай и Бразилия. Постепенно Fossil използват биоматериал с 45% съдържание на рициново масло в редица техни модели часовници, заменяйки използването на чиста пластмаса на базата на изкопаеми горива.

Продукти с мисия - Fossil гарантират, че продуктите им – и ценните суровини в тях – няма да се окажат като отпадък. В момента разработват "Програма за връщане на продукти" за вече нежелани часовници. По този начин могат да превърнат материалите, от които са изградени, в нещо ново, на което някой друг ще може да се наслаждава.

Устойчиви часовници Fossil

След като те потопихме в света на екологичното мислене, на промените и надеждата, се надяваме да сме те убедили, че е важно да знаеш и следиш, чии интереси подкрепяш. Купувайки продукт от компания с добри каузи, перспектива и доказани успехи, инвестираш в едно по-красиво бъдеще. Купувайки си часовник Fossil, купуваш наистина време.

Тагове: Fossil, еко, устойчивост, фондация

Свързани продукти

Затвори