Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0

Връщане и замяна в 14-дневен срок

На основание чл. 50 Закона за защита на потребителите (ЗЗП) потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, ЗЗП в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя.

За надлежно упражняване на правото на отказ, следва да представите на „Уебмейт” ЕООД (Timer.bg) стоката във вида, в който сте я получили, неизползвана, с изцяло запазена опаковка и придружена с всички оригинални документи.

Моля, прочетете информацията по-долу за да сте сигурни, че сте спазили всички условия за връщане.

Условия за връщане

 • Наличие на всички съпътстващи документи, които сте получили при доставката - касов бон или фактура, гаранция и упътване;
 • Часовникът е в ненарушен търговски вид, т.е не е ползван/носен, придружен е с всички непокътнати етикети и фолиа, и е в запазена оригинална (ненарушена) опаковка. Върнатият продукт трябва да бъде без следи от употреба, без драскотини, без следи от удари и с всички защитни покрития, които продуктът е имал при получаването му;
 • Транспортните разходи за връщането на продукта се поемат от Вас.

Какви са вашите задължения и отговорности

 • Имате право да тествате (пробвате) закупения продукт и да се уверите че Ви харесва, но сте задължени да го пазите в безупречно състояние и вид;
 • С цел да установи естеството, характеристиките и доброто функционирането на стоките потребителят следва да борави със стоките и да ги изпробва така, както това би му било разрешено във физически магазин;
  Например: Можете да го извадите от кутията, да го разгледате детайлно, да го сложите на ръката ви, за да прецените дали ви стои добре, без да премахвате и късате етикети и фолиа, да се уверите, че работи изправно. Ако имате и най-малките колебания, че продуктът не ви допада по някаква причина, Ви молим най-учтиво да не го носите, да не излизате с него навън, да не го сдвоявате с вашия смартфон.
 • Портебителят носи отговорност за вреди причинени от счупване, надраскване, заливане, изгаряне и други въздействия, изключващи обичайното тестване на продуктите;
 • Съгласно чл. 55, ал. 4 от ЗЗП, Потребителят носи отговорност за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто им функциониране.

Кои продукти не подлежат на връщане

 • Съгласно чл.57 (ал.3) от "Закона за защита на потребителите" стоки, изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка (например гравиране), не подлежат на право на отказ и не могат да бъдат върнати или заменени;
 • Стока с лош вид и видими следи от употреба - следи от удари или драскотини по корпуса, верижката/каишката и стъклото;
 • Стоки с регистрирани оригинални международни гаранции в системата на производителя;
 • Възможността за връщане или замяна на продукт не може да се предложи и за продукти доставени по поръчка на клиент, които са извън стандартния асортимент и са платени авансово изцяло или частично.

Процедура за връщане на часовник

В случай, че желаете да се възползвате от правото си на отказ от поръчка в рамките на 14 дни от получаването й е необходимо:

УСЛОВИЯ

Да се уверите, че горепосочените условия са спазени:
✓ налични са всички съпътстващи документи,
✓ продуктът е в ненарушен търговски вид и без следи от употреба и
✓ с всички защитни фолиа, с които продуктът е бил при получаването му.

ФОРМА ЗА ВРЪЩАНЕ

Да попълните формата ни за връщане на продукт в сайта ни. В полето за коментар е желателно да предоставите Вашата банкова сметка, ако плащането е било с наложен платеж.

СНИМКИ

Препоръчително е да направите детайлни снимки на продукта (за собствено ползване), да го опаковате и да се уверите, че е достатъчно защитен, докато се транспортира.

ИЗПРАЩАНЕ

Да изпратите продукта до административния офис на Timer.bg:
гр. София, ул. Университетски парк 1, офис 111, получател - Уебмейт ООД, не по-късно от 14 календарни дни, считано от датата, на която сте ни уведомили за решението си да се откажете от договора.
Всички разходи по връщането на продукта са за Ваша сметка.

Какво се случва, след като върнете продукта?

При приемане на върната стока от Потребителя, си запазваме правото да проверим продуктите за щети и въздействия причинени от евентуално необичайно ползване от Ваша страна. Прави се видео заснемане на разопаковането на продукта, описва се моментното му състояние и се правят детайлни снимки.

След като се уверим, че стоката е в ненарушен търговски вид и отговаря на условията по-горе, ще ви възстановим сумата в 15 дневен срок.

Възстановяването на суми се извършва в срок от 15 дни, както следва:

 • В случай, че плащането е направено с наложен платеж, възстановяването на суми става по банков път на посочена от клиента банкова сметка;
 • В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми се извършва чрез нареждане на обратна операция по картата;
 • В случай, че продуктът е закупен чрез стоков кредит, след съгласието и потвърждението от страна на Timer.bg, договорът се анулира от банката кредитор.

В случай, че върната стоката е в ненарушен търговски вид или някое от горепосочените условия не е изпълнено, искането за връщане ще се счита за неоснователно. Timer.bg има право по своя преценка да откаже да приеме отказ от договора или да начисли на Потребителя разходи за възстановяване на стоката в търговски вид, съобразно оценката на констатираната щета и съгласно чл. 55 ал.4 от ЗЗП.

Замяна на часовник

В случай, че желаете да замените часовник в рамките на 14 дни от получаването му е необходимо:

 1. Да се уверите, че горепосочените условия са спазени;
 2. Да попълните формата ни за връщане и замяна на продукт в сайта ни. В полето за коментар е желателно да ни посочите новия модел, който сте си харесали за замяна;
 3. Да изпратите продукта до административния офис на Timer.bg: гр. София, ул. Университетски парк 1, офис 111, получател - Уебмейт ООД. Разходите за куриерски услуги в двете посоки при замяна са за сметка на клиента;
 4. След като часовникът пристигне и се уверим, че е в ненарушен търговски вид ще ви изпратим новия модел в най-кратък срок.

Замяна на артикул е препоръчителна за продукт на същата или по-висока стойност от първоначално закупения. В случай, че при размяна изберете продукт на по-ниска стойност, разликата в цената ще бъде възстановена по банков път на посочена от Вас банкова сметка или запазена във Вашия профил като кредит, който можете да ползвате по-късно за пазаруване.

След като сте прочели условията за връщане и замяна в 14-дневен срок, моля да попълните формуляра.

Към формуляра
Затвори
Здравейте, изберете как да се свържете с нас.