Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0

Каишки и верижки за часовници

Подредба:
Покажи:
24
Добави в желани Сравни

45.90 лв.

Добави в желани Сравни

45.90 лв.

Добави в желани Сравни

29.90 лв.

Добави в желани Сравни

29.90 лв.

На английски “strap” е думата, която определя елемента на захващане на часовника към китката. На български, в зависимост от материала на изработка и вида, тя се превежда като каишка и верижка, за по-голяма яснота.

Под верижка се имат предвид всички такива изработени от метал или друг твърд материал – неръждаема стомана, титан, месинг, супер метал, алуминий, дърво, керамика и др.

Под каишка се имат предвид всички такива, изработени от гъвкави/меки материали - кожа, текстил, полимер, силикон и др.

Ако часовникът е здрав и работещ, няма причина да сменяте самия часовник, ако имате вариант да смените каишката му. На пазара се предлагат различни опции – както оригинални каишка от марката производител, така и добри заместващи варианти от марки специализирани в изработването на каишки.

В случай на смяна на каишка, по желание на клиента, металните елементи по нея (катарама, език) се свалят от старата и се слагат на новата, така че да съответстват на стила на часовника. Предлагат се и много модели с лесно сменяеми каишки (quick release), които са чудесен избор, когато искате да разнообразявате стила си без да си купувате нов часовник.

Ако не сте поръчали каишка или верижка от официален вносител или представител на марката за страната, е трудно да сте сигурни в автентичността на продукта. На пазара се предлага и голям избор от верижки и каишки, които са с високо качество и добра изработка произвеждани от фирми, специализирани в тази дейност. Затова, при покупка на верижка или каишка, е най-добре да се уверите във фирмата производител или вносител и да се доверите на доказан часовникар за смяната – така може да си гарантирате качествена покупка и добър краен резултат.

Дамските часовници по правило са по-малки и с по-тънки каишки от мъжките. Важно е да знаете ширината между лъговете (ширината в частта на закрепването към корпуса) и дължината на каишката, когато избирате такава за дамски часовник. Ако имате горните данни, изборът се свежда до личен вкус, стил и предпочитания.

Мъжките часовници по правило са по-обемни и големи от дамските, съответно и верижките им са по-широки и масивни. При избор на верижка е важно да знаете ширината между лъговете (ширината в частта на закрепването към корпуса), а дължината на всяка верижка може да се коригира. Ако имате горните данни, изборът се свежда до личен вкус, стил и предпочитания – спрямо размерите си дамските и мъжките верижки почти няма как да бъдат объркани.

Цените на оригиналните каишки и верижки за часовници от компанията производител са сравнително пропорционални на цената на самия часовник. Ако сте инвестирали голяма сума в луксозен часовник, при всички положения сумата, която трябва да платите за оригинална каишка за този часовник, ще е по-голяма, отколкото за нисък клас часовник.

В този смисъл инвестицията е въпрос на личен избор – дали смятате, че за Вас е важно часовникът Ви да е с оригинална каишка или с каишка-заместител, като второто в никакъв случай не означава ниско качество. Много фирми са специализирани в изработката на каишки и верижки и произвеждат продукти с високо качество на достъпни цени като не са зависими от оскъпяването, което е неизбежно при известните марки.

Затвори
Здравейте, изберете как да се свържете с нас.