Ревю: Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Skeleton

Ревю: Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Skeleton

Автор Timer.bg 19/11/2018 Ревюта,

От Raymond Weil представиха прекрасна колекция скелетонизирани часовници тази година на Baselworld 2018 – Raymond Weil Freelancer Calibre RW1212 Skeleton. Първоначално колекцията се предлага в три модела с референции 2785-BC5-20001 в черно, 2785-ST-65001 със стоманена верижка и 2785-SC5-20001 с кафява кожа и розово злато. Идеята на колекцията е да предложи скелетон дисплей за любителите, който да е в подходяща опаковка, в смисъл на визия и цена. И според нас, за много ценители на часовници, колекцията Freelancer RW 1212 е удар в десятката.

Freelancer RW1212 Skeleton е "построен" върху близката връзка на компанията с швейцарския производител на часовникови механизми Sellita - механизмът е проектиран от Raymond Weil и е изработен по поръчка за тях от Sellita. Двете компании започват своите взаимоотношения с една различна версия на същия механизъм, който не е скелетонизиран, но има "отворен" дисплей и балансно колело видимо на 6 часа. В допълниение с тази елегантна симетрична позиция на видимия регулатор, друг отличителен елемент от дизайна е моста над балансното колело. То не е задължително, но по вида си наподобява турбийон и резултатът е доста привлекателен.

В скелетонизирана форма механизмът RW1212 изглежда доста добре. Не всички скелетон часовници (в достъпна ценова категория) са създадени еднакво. Вижте някои евтини китайки скелетон механизми и ще разберете какво имаме предвид. Изисква се определен вид завършек и подходяща декорация, в допълнение към цялостната архитектура на механизъма, за да може един скелетон дисплей да изглежда привлекателно. От Raymond Weil също така гарантиран, че самия дисплей е четим. Това означава, че часовите маркери са с подходяща големина, а стрелките са и с луминисцентно покритие. Резултатът е естетична визия на скелетон дисплея с четимост, която се очаква от един ежедневно-елегантен бизнес часовник.

Корпусът на Freelancer RW1212 Skeleton е с диаметър 42 мм, дебелина 10.6 мм и е водоустойчив до 100 м. Над дисплея, както и на прозрачния гръб на корпуса, има сапфирено стъкло. В зависимост от модела часовите маркери, стрелките, както и самия механизъм, са в различен цвят. Референция 2785-BC5-20001 например е с черно PVD покритие на корпуса и корепондираща му черна текстилна каишка. Класическият стоманен модел е със стоманена верижка и лесно четими сини срелки и часови маркери. "Най-сериозния" модел пък е с кафява кожена каишка съчетана с PVD покритие от розово злато на стоманения корпус.

Механизмът RW1212 е автомат опериращ на 4Hz с 38 часа резервна мощност. Автоматичния ротор също е скелетонизиран за да увеличи усещането за отворена гледка към механизма. Някои от мостовете на пружините имат приятен перлен завършек. Като цяло смятаме, че Raymond Weil и Sellita са свършили изключителна работа по изпълнението – особено, ако говорим и за цената. Балансът и симетрията на дисплея, както и цялостната четимост печелят що се отнася до това да предложат един ежедневен аксесар с достатъчна индивидуалност, която да казва "Не съм скучен" и "Харесвам любителски модели".

Цените за моделите започват от 2 450 долара при представянето, като към момента при нас в Timer.bg можете да намерите модел 2785-SC5-20001 с розово злато и кафява каишка на цена от 4 998 лв. и модел 2785-BC5-20001 в черно на цена от 5194 лв.

Източник: https://www.ablogtowatch.com/