Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Ревю: HAMILTON ODC X-03 H51598990

Ревю: HAMILTON ODC X-03 H51598990

Амерканската марка Hamilton, която е известна с любовта и "участието" си в множество холивудски продукции, представи своята нова лимитирана серия, ограничена до само 999 броя.

Hamilton прави своя дебют в света на киното във филма "The Frogmen" през 1951г. От тогава марката се появява в многобройни филмови продукции (като например Interstellar и Independece Day), вероятно в повече, от която и да е друга марка часовници. Този слециален модел е посветен на два от най-забележителните филми, в които се появяват модели на Hamilton - Interstellar и 2001: A Space Odyssey (2001: A Space Adventure).

Дизайнер на този специален модел е триктатно номинираният за Оскар художник-постановчик Nathan Crowley - той е въплатил в него най-новите технологии и иновации. Всеки детайл – от дисплея до коронките – е обмислен и вдъхновен от космическите кораби, така че в крайна сметка часовникът изглежда почти “извънземен”. При производството на някои от частите са използвани най-модерните технологии, като 3D принтиране и лазерна обработка.

Корпусът е с шестоъгълна форма с размери 49х52мм с PVD черно покритие върху титан. Стъклото е антирефлексен сапфир с двустранно покритие, а водоустойчивостта е 100 метра. Гърбът на часовника е гравиран с важна информация за Юпитер, като размери и температъра. Редом с тази информация ще намерите и серийния номер на часовника.

Още един детайл, който грабва вниманието, е дизайнът на навиващите се коронки. Казваме “коронки”, защото в корпуса на ODC X-03 са поместени три отделни механизма, всеки контролиран от отделна коронка. Единият от тези механзисми е автоматичен, а двугите два са кварцови. Подобен дизайн може да намерите в предните модели ODC на Hamilton - X-01 и X-02.

Що се отнася до дисплея, той наподобява визуално повърхостта на Юпитер на заден план с допълнителите дисплеи, “орбитиращи” около планетата. Самите допълнителни дисплеи могат да показват 3 различни часови зони. В основния дисплей се показват час и минути, а в допълнителните дисплеи има само часови стрелки, като минутите се разчитат на основния дисплей (за локално време), тъй като са еднакви.

Както споменахме малко по-нагоре, в сърцето на часовника са поместени 3 различни механизма – автоматичен ETA 2671 в голям вътрешен корпус и два кварцови ETA 901.001 в други две отделения на корпуса.

Новият модел идва в семпла, но стилна и модерна кутия, където ще откриете и допълнителна текстилна каишка с кожен кант.

По наше мнение моделът на Hamilton ODC X-03 е снабден с всички допълнителни функции, които може да очаквате от един лимитиран часовник. Той е дори по-характерен от стандартните тъй наречени специални/лимитирани серии, които често са провъзгласени за “специални” заради сравнително по-семпли екстри, като смяна на дисплея, безелите, или други потребителски модификации.

Може да намерите Hamilton ODC X-03 в Timer.bg на цена от 6300лв.

Снимки: https://www.horobox.com

Тагове: Hamilton, мъжки часовник, автомат, Limited Edition, ревю

Затвори