Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Топ 5 мъжки часовника с ретро визия до 500 лева

Топ 5 мъжки часовника с ретро визия до 500 лева

Днешната ни статия е с ретро полъх назад във времето, когато часовниците в голямата си част са се свеждали до красив и изчистен дизайн, а основната им функция била да показват часа. В селекцията ни ще се запознаете с пет модела на немската марка Zeppelin, които със сигурност ще Ви напомнят на часовника на Вашия дядо и на онези стари модели часовници, които всички сме виждали преди години. Компанията съчетава именно този изискан дизайн със съвременните настроения в часовникарската индустрия - а резултатът ще видите по-долу в нашата селекция. Колкото до самата компания, марката Zeppelin е вдъхновена от известния учен, построил едни от най-известните дирижабли в началото на XX-и век - Фердинанд Граф фон Цепелин.

Всички модели на марката Zeppelin са с удължена гаранция - 3 години от Timer.bg.

Започваме селекцията с модела 7386-2 (изчерпан модел) на цена от 468.00 лева. Моделът е от колекцията "Flatline" и е изработен от стоманен корпус без покритие и черна каишка от естествена кожа. В корпуса е разположен кварцов механизъм Ronda, който задвижва часовника. Стъклото е изработено от подсилен минерал-кристал, който дава допълнителна защита от леки и нежелани удари и драскотини. Разполага с дата на шест часа и луминисцентни точки на часовете, които в по-тъмни условия осигуряват по-лесно разчитане на часа. Водоустойчивостта на модела е 5 АТМ. Визията му е точно описание на "миналото среща настоящето" - изчистен дизайн, смесица между ретро и модерна визия.

Вторият часовник е 7640-1 (изчерпан модел) и е на цена от 448.00 лева. Моделът е от знаковата колекция на марката по случай тяхната стогодишнина - "100 Years Zeppelin". При този модел определено преобладава ретро настроението в цялата му визия - като започнем от циферблата, през стрелките, кафявата кожена каишка с бели шевове, и стигнем до коронките на корпуса за нагласяне на часа и датата. Също както горния модел стрелките се задвижват от кварцов механизъм Ronda, стъкло от минерал-кристал, дата на дванадесет часа. Моделът разполага с втора часова зона, която е изобразена на 6 часа на циферблата. Моделът се предлага в кафяв и черен вариант - с черна кожена каишка и черни цифри.

Третият модел е 7644-5 (изчерпан модел) на цена от 448.00 лева. Този модел е от колекция "LZ127 Count Zeppelin" и е абсолютен фаворит както на самата марка, така и на нашия екип. Часовникът е със светлокафяв/бежов циферблат, а часовете са изписани с арабски цифри с ретро шрифт. Датата на този модел е на дванадесет часа, корпусът е изработен от неръждаема стомана, кафява каишка изработена от естествена кожа и втора часова зона. Стъклото е повдигнато над корпуса, както повелява ретро визията на модела. Механинизмът на модела е отново кварцов. Един страхотен избор, ако Ви харесват по-винтидж модели от миналия век или просто обичате нещата да са изчистени и семпли, но перфектни.

Предпоследният часовник, който искаме да Ви представим е 7656-1 на цена от 389.00 лева. Моделът е сходен на предишния, като разликата е много малка в самата визия на часовниците, като при този модел часовете, изобразени с арабски цифри, са златисти, а не кафяви. Другата разлика е, че този модел не разполага с отделен циферблат за втора часова зона, което прави циферблатът още по-изчистен. Датата на модела е разположена на три часа. Големият плюс и съществената разлика отвътре - моделът е с автоматичен механизъм с 21 камъка, както и с възможност за ръчно навиване.

Последният модел е отново в черен цвят - 7642-2 (изчерпан модел) на цена от 350.00 лева отново от колекцията "100 Years Zeppelin". Моделът е сходен на предните два откъм визия - часовете и тук са изобразени с арабски цифри, само че бели на фона на черен циферблат. Отново имаме втора часова зона изобразена в по-малък кръг на циферблата, в който е поместена и датата на равнината на три часа. Секундарната стрелка е червена, което се вписва чудесно на фона на черния циферблат и черната кожена каишка. Часовникът се задвижва от кварцов механизъм 505.24H. Стъклото е от подсилен минерал-кристал, за по-голяма защита от нежелани драскотини.

Това бяха нашите предложения за "Топ 5 мъжки часовника с ретро визия до 500 лева”, като се надяваме поне малко да сме Ви улеснили, насочили или поне информирали за бъдещ избор на часовник. Очаквайте нашата нова статия "Топ 5" следващия петък. Ще се радваме и на Вашите предложения за такава статия, както и ако се интересувате или търсите модели с ясни и точни характеристики и искате ние да направим такава селекция. Може да отправяте вашите предложения на нашия имейл или да използвате формата за контакт.

Тагове: Zeppelin, ретро, мъжки часовник, избор

Затвори
Здравейте, изберете как да се свържете с нас.