Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Oris в борба за изчистване на океана

Oris в борба за изчистване на океана

Като част от мисията “Следвай собствения си път”, Oris се стреми да донесе положителна промяна с поведение, което е насочено към опазване на околната среда. От компанията представят нови устойчиви материали и техники на производство, като същевременно повишават осведомеността по проблеми свързани с екологията. “The Oceans Project” има тази амбиция, насочвайки вниманието към опасностите, които произтичат от замърсяването на световния океан с пластмаса – към момента работят по построяването на платформа (прототип), която ще се носи между големи системи океански течения и ще филтрира пластмаса и неразградими микрочастици. Всеки от 2000те броя създадени часовници от тази лимитирана серия има уникална характеристика – медал, внедрен в гърба и изработен от рециклирана пластмаса, който е напълно различен за всеки часовник.

Бърз поглед

Този лимитиран модел буквално “наводнява” серията Oris Aquis с детайли като преливащ се тъмносин дисплей и морскосин керамичен безел. Споменахме уникалните гърбове, а всички часовници пристигат в кутия от обработени водорасли с вложки от пластмаса. Механизмът е Oris 733, base SW 200-1 с диаметър 25.60 мм с вибрации 28′800 A/h, 4 Hz, 26 камъка и 38 часа резервна мощност. Корпусът е с диаметър 39.5 мм от неръждаема стомана, със специална гравировка и завинтваща се коронка; верижката също е стоманена и има възможност за регулиране на дължината. Дисплеят е аналогов и има Superluminova BG W9 покритие на стрелките, както и датник на 6 часа – всичко това под извито сапфирено стъкло с антирефлексно покритие. Водоустойчивостта, разбира се, отговаря на изискванията за водолазен часовник – 30 АТМ.

Нашите размисли

Има очевидна връзка между природозащитна организация с ясна визия за приложими решения като Pacific Garbage Screening и швейцарска часовникарска компания като Oris. Като вземем под внимание и принципната алтруистична и отговорна натура на швейцарците, лесно можем да се убедим, че това партньорство е повече от маркетингов ход. Наясно сме, че проблемите със замърсяването на океаните с пластмаса и отпадъци са напълно легитимни, както и че се игнорират прекалено дълго. Това е нарастваща заплаха и изглежда напълно смислено дори и часовникарска компания да заеме позиция и да се включи в усилията по популяризиране и търсене на решение. От Oris биха могли да произвеждат възхитителни функционални водолазни часовници, а биха могли и да насочат вниманието и да канализират капитал към нещо въздействащо и смислено И да произвеждат възхитителните си водолазни часовници едновременно с това. Заслужават уважение, че са се спрели на втория вариант.

Oris са поели постоянен ангажимент за подобряване на океаните, а с този модел са заковали много специфична цел. Това е часовник, който няма как да не пожелаеш да заведеш под водата и е изключително специално чувство да знаеш, че аксесоара на китката ти е лично отговорен за това през маската си да виждаш по-малко пластмаса.

Тагове: Oris, Aquis, мъжки часовник, водолазен часовник

Свързани продукти

Затвори
Здравейте, изберете как да се свържете с нас.