Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Orient представя усъвършенствана серия Mako 40

Orient представя усъвършенствана серия Mako 40

Дизайнът на моделите от колекцията Diver заема ключово място в историята на Orient и отразява същността на това, което марката представлява, още от първото си представяне през 60-те години. Известна с прякора Orient Mako още от появата си през 2004г., колекцията продължава да бъде популярна със своя небрежен и стилен дизайн, комбиниран с винтидж усещане. Моделите неизменно запазват ключовите характеристики като водоустойчивост от 20 бара и автоматичен механизъм, който осигурява стабилна висока точност и надеждност.

Любопитен факт

Първите часовници от серията са с принт на два делфина в основата на силиконовата каишка. Фен на марката обаче не разпознал делфините и по-скоро ги определил като акули „Мако“. Прякорът се разпространил много и се наложил до такава степен, че дори производителят Orient го припознал и регистрирал търговска марка Mako. Оттогава всички модели от серията носят гордо този прякор и вече не са делфини, а по-скоро акули.

Новите и усъвършенствани модели на Orient Mako са с компактен и семпъл дизайн с нотка смели цветове, което ги превръща в модерен аксесоар. Една от основните разлики е в размера на корпуса – новите модели са с диаметър от 39,90 мм в сравнение с 41,80 мм на своите предшественици. И това ги прави идеални за носене както за мъже, така и за жени.

С по-малкият корпус идва и по-семпъл и изчистен дизайн на дисплея. Стрелки и индекси с луминисцентно покритие и датник... Какво повече му е нужно на един любител на изчистения дизайн, който създава в притежателя си опростено и леко усещане. Линиите от дясната страна на корпуса също са променени – при предишната серия, там обикновено се намира предпазителят на коронката, но тук умишлено е пропуснат. Още една разлика е и във въртящия се безел, който е оставен без никакво покритие, за да се покаже текстурата на стоманата.

Новият дизайн акцентира и на цветовете на циферблата. Черният и тъмносин циферблат добавят усещане за лекота, докато ярките тонове бяло, лавандулово и кайсиево-оранжево, напомнят за сутрешния прохладен плаж, и придават усещане за свежест и небрежност. Моделите в лавандулово и оранжево се предлагат с издърпваща се каишка от телешка кожа в тонове, подхождащи на съответните цветове на циферблата.

Автоматичният вътрешен механизъм калибър F6722, с ръчно навиване, осигурява стабилна високопрецизна точност с възможно отклонение между +25 секунди до -15 секунди на ден, с 40-часов резерв на мощност.

Новият размер и дизайн на моделите, съчетани с автоматичен механизъм, ще ви накарат да им се насладите независимо от повода и ще бъдат вашия стилен завършек към всяка визия, освен това ще станат повод за много позитивни комплименти.

Тагове: Orient, Orient Mako, Mako, мъжки часовник, дамски часовник, унисекс часовник

Затвори