Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
НОВО: Garmin Instinct 2 - представяне и сравнение с Garmin Instinct

НОВО: Garmin Instinct 2 - представяне и сравнение с Garmin Instinct

След излизането на Instinct и Instinct Solar версиите на пазара, Garmin се появява отново под прожекторите с една от най-новите си серии - Instinct 2. Със своята широка гама от нови модели, новата серия няма как да остане незабелязана от нас. Състои се от 20 варианта в два размера с различни функционалности и цветове.

Instinct 2S Solar и Instinct 2 Solar са със соларно зареждане, което дава неограничен живот на батерията в режим на смарт часовник. С тези часовници, можеш да се насладиш повече на това, което обичаш да правиш. Част от вградените функционалности включват предварително заредени профили на активност за бягане, колоездене, плуване, силови тренировки, целодневно наблюдение на здравето на енергийни нива, стрес, сън, Pulse Ox и много други.

За Garmin е удоволствие да представят новите си часовници, а за всеки, който обича приключенията, свободата и движението – да ги носи.

А сега нека се "потопим"" по надълбоко в детайлите и вариациите на серията. Най-добрият начин да си избереш часовник от новата серия е първо да се спреш на размер, след това да прецениш дали искаш соларно зареждане, и накрая да избереш конкретни функциите, които искаш той да има.

Размер на корпуса

  • 45 мм за Instinct 2 (като предишния модел - Instinct)
  • 40 мм за Instinct 2S

Различни вариации

  • Standard - базово устройство.
  • Camo - с камуфлажно покритие и отличителен дизайн.
  • Tactical - има специфични тактически функции като нощно виждане, стелт режим, GPS с двоен формат, kill switch, както и jumpmaster режим.
  • Surf - за сърфиране, уиндсърф и кайтборд; дава данни за приливите и отливите.
  • Dēzl - предназначен за шофьори на камиони, със специфични за водача функции.

Instinct 2 е малко по-тънък от оригиналния Instinct, въпреки че теглото им е еднакво. Solar версията на модела е с 1 грам по-тежка, а Instinct 2S е най-малък и най-лек в сравнение с останалите. Различните версии са с един и същ цялостен дизайн и конструкция. Всички предлагат 10 ATM (100 метра) защита от вода и здрав полимерен корпус, подсилен с влакна. Оригиналните каишки, които идват с часовника са силиконови с обща дължина от 240 мм за Instinct 2, и 196 мм за Instinct 2S. На Instinct и Instinct 2 могат да се сложат QuickFit каишки от 22 мм, а на Instinct 2S от 20 мм.

Дисплей

  • Instinct: 23 x 23 мм, 128 x 128 пиксела
  • Instinct 2: 23 x 23 мм , 176 x 176 пиксела
  • Instinct 2S: 20 x 20 мм, 156 x 156 пиксела

Всички устройства Garmin Instinct използват един и същ тип дисплей – трансфлективен MIP, покрит с Corning Gorilla Glass за предотвратяване на драскотини. Соларните модели са с Power Glass, който осигурява зареждане от слънцето, и по-този начин удължава живота на батерията.

Важно е да се отбележи уникалността на Instinct, която се изразява в неговия персонализиран two-window дизайн, и по-високата резолюция, която Garmin достига с новата си серия.

Характеристики

Instinct 2 и 2S добавят редица допълнителни тренировъчни функции, включително възстановяване, тренировъчен ефект, проследяване на активността по време на фитнес, наблюдение на максималния VO2 и състояние на производителност - функции, които са често срещани при Forerunner, сега се появяват и тук. Новите модели имат и увеличение на паметта, което позволява съхранение на повече данни.

Въпреки че всички модели поддържат информация за активности като бягане, колоездене, плуване, проследяване на стъпки и на съня, моделите от различните вариации (Surf, Tactical, Dezl) ти дават достъп до голямо разнообразие от различни функции, според твоите нужди и предпочитания.

Функции

GARMIN PAY™ Безконтактни плащания НОВОSolar
Със Solar моделите не е нужно да носиш карта или портфейл по време на тренировка, за да си напазаруваш, стига функцията да се поддържа на територията на страната ти.
CONNECT IQ™ Магазин НОВО
Можеш да сваляш персонализирани визии за дисплея, да добавяш полета за данни и да зареждаш апликации и уиджети от Connect IQ Store, когато часовникът е сдвоен със съвместимо устройство.
Вградени спортни приложения НОВО
Използвай предварително заредени профили за бягане, колоездене, плуване, силови тренировки, мултиспорт, катерене на закрито, виртуално бягане, голф, йога, пилатес и др.
VO2 MAX НОВО
Тренирай умно с VO2 max – индикатор за това как да очакваш да се представиш. Настройва се за тичане на терен и съобщава за промени в представянето, които могат да са в резултат на топлина или височина.
Време за възстановяване НОВО
След всяка тренировка времето за възстановяване ти показва кога ще си готов за следващата. Взима под внимание дори интензивност на тренировката, стрес, дневна активност и сън.
MTB динамика НОВО
За проследяване на детайлите на всяко каране при планинско колоездене, със специални Grit и Glow измервания, които оценяват трудността на трасето и колко плавно е спускането, а в резултат ти дават информация как да подобриш представянето си.
Мониторинг на съня НОВО
Можеш да получиш цялостна представа за това как спиш, с разбивка на различните фази на съня - лек, дълбок и REM.
Проследяване на дишането НОВО
Виж как дишаш през деня, по време на сън или по време на осъзнато дишане и йога практики.
Фитнес възраст НОВО
Тази функция използва хронологична възраст, данни за седмична активност, сърдечен ритъм в покой и BMI, за да прецени дали тялото ти е по-младо или по-старо от реалната ти възраст. Дава и съвети как да намалиш фитнес възрастта си.
Интензивни минути НОВО
Проследява колко минути енергична активност натрупваш по време на раличните дейности.
Проследяване на здравето на жените НОВО
Проследява менструален цикъл или бременност, като можеш да регистрираш симптоми, да получиш подаходящи упражнения и съвети за начин на хранене и др.
MULTI GNSS поддръжка
Имаш достъп до множество глобални навигационни сателитни системи (GPS, GLONASS, GALILEO). Получаваш и ненадмината точност, използвайки технология преди достъпна само за армията.
ABC сензори
Навигирай следващия си маршрут с ABC сензори, включително алтиметър за данни за промяна във височината, барометър за следене на времето и 3-осов електронен компас.
TRACBACK маршрути
Използвай тази функция, за да навигираш по същия маршрут обратно до началната си точка.
Смарт известия
Можеш да получаваш мейли, съобщения и напомняния директно на часовника, когато е сдвоен с телефона ти.
Функции за сигурност и проследяване
Когато часовникът е сдвоен с телефона ти, до контактите ти може да се изпрати съобщение с текущото ти местоположение. Това може да стане ръчно или автоматично, посредством внедрената детекция за инциденти.
Вграден пулсомер
Часовникът постоянно измерва сърдечния ти ритъм и ще те предупреди, ако той е прекалено висок или нисък по време на почивка. Също така ще ти помогне да разбереш колко усилено тренираш по време на активности – дори при плуване.
Проследяване на стреса
Промените в сърдечния ритъм се използват, за да се калкулират нивата ти на стрес, така че да знаеш дали денят ти е спокоен, балансиран или стресиращ.
Проследяване енергията на тялото
Оптимизирай резервите си на енергия използвайки информация за промените в пулса, стреса, съня и други данни – така ще знаеш кога да бъдеш активен или пък кога имаш нужда от почивка.
Pulse Ox
Сензорът Pulse Ox използва лазерен лъч позициониран на китката ти, за да измерва колко добре тялото ти абсорбира кислород – независимо дали при височинна аклиматизация или по време на сън.
Кайтборд активност НОВОSurf
В допълнение към проследяването на GPS позиция, скорост, разстояние и сърдечен ритъм по време на кайтборд, този профил измерва и надморската височина, така че да можеш да видиш данни за скоковете си по време и след дейността.
Уиндсърф активност НОВОSurf
Проследява GPS позиция, скорост, разстояние и сърдечен ритъм, докато кара уиндсърф.
SURFLINE Surf
Информация за сърф условията - приливи, височина на вълната, вятър и сърф рейтинг за всяко от петте най-близки места за сърфиране, когато часовникът е сдвоен с телефона ти.
Сърф активност Surf
Записва броя на хванатите вълни, достигнатата максимална скорост и изминатото разстояние.
SURFLINE SESSIONS съвместимост Surf
Смарт часовниците Instinct 2 Surf Edition са съвместими със Surfline Sessions - можеш да създадеш видеоклипове за всяка вълна с помощта на твоя iPhone. * Изисква абонамент към Surfline Sessions и сдвояване с iPhone телефон.
KILL SWITCH НОВОTactical
Ако сигурността стане проблем, kill switch изтрива цялата потребителска памет на устройството.
Нощно виждане Tactical
Можеш да превключиш между изглед през деня и изглед през нощта с екран, проектиран да се чете от очила за нощно виждане.
Стелт режим Tactical
Режим, в който часовникът спира да съхранява и споделя GPS позиция и деактивира безжичната връзка и комуникация.
Двоен формат GPS Tactical
GPS координатите с двоен формат с референции за географска ширина и дължина предлагат несравнимо ситуационно информиране.
Проектирани точки Tactical
Позволява ти да зададеш и запишеш отдалечени географски позиции, които да използваш по-късно за навигация.
JUMPMASTER режим Tactical
Можеш да изчислиш точките за освобождаване на голяма надморска височина според военните указания, докато навигираш към целта си, след скок.
Тактическа активност Tactical
Показва време, темпо, час от деня, надморска височина и местоположение и в двата типа координати.

Живот на батерията

  • Инстинкт: До 14 дни / 54 дни със Solar
  • Инстинкт 2: До 28 дни / неограничено* със Solar
    *като се предполага целодневно носене с 3 часа на ден навън при условия от 50 000 lux
  • Instinct 2S: До 21 дни / 51 дни със Solar

Животът на батерията, разбира се, зависи пряко от това как се използва часовника. Соларните модели значително удължават времето между зарежданията. Използването на всички сензори съвсем очаквано би намалило издръжливостта на заредена батерия от седмици на часове. Въпреки това всички модели предлагат GPS проследяване достатъчно дълго време - до 16 часа на оригиналния Instinct, и 30 часа на Instinct 2 (с включен режим за пестене на енергия). Типът на батерията и на двата модела е вградена презареждаема литиево-йонна.

С новите си модели, Garmin отново ни показва своя добър избор за името на сериите - Instinct. Името на модела перфектно описва неговото най-силно качество - инстинктът, който ни дава сигурност и ни помага да бъдем по-добри, по-продуктивни в ежедневието си и готови за всякакви изненади и приключения.

Тагове: Garmin, Instinct, смарт часовник, спортен часовник

Свързани продукти

Свързани публикации

Затвори
Здравейте, изберете как да се свържете с нас.