Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Нов лимитиран водолазен Oris Aquis Carysfort Reef Limited Edition Diver

Нов лимитиран водолазен Oris Aquis Carysfort Reef Limited Edition Diver

Любимата ни швейцарска независима компания Oris има дълга и забележителна история в създаването на лимитирани серии часовници в подкрепа на продължаващите усилия насочени към опазване на океаните. Те са откликнали на множество каузи свързани с океана – от премахване на пластмасите до помощ при възстановяване на популацията на акулите чук, а една от най-скорошните бенефициенти е Coral Restoration Foundation (Организация за възстановяване на коралите), базирана във Флорида Кийс. Марката на два пъти е подкрепяла фондацията в усилията им да спасят единствения американски коралов риф – веднъж през 2017 с красивия Aquis Staghorn Limited Edition и отново по-рано тази година с бляскавия златен Aquis Carysfort Limited Edition. Това лято Oris отново си партнира с Coral Restoration Foundation при създаването на лимитиран часовник, този път с един по-класически модел от неръждаема стомана, отново посветен на повторното порастване на най-известния коралов риф на Кей Ларго. Този нов стоманен Oris Aquis Carysfort Reef Limited Edition надгражда базовата структура на предния модел, като обещава да бъде по-достъпен за потребителите и по-уравновесен ценово в унисон с останалите модели от Oris.

Както и предишния модел, новият Oris Aquis Carysfort Reef Limited Edition пристига с корпус с диаметър 43.5 мм, като стандартните Aquis модели. Тук, обаче, корпусът е изработен от по-познатата неръждаема стомана (за разлика от Aquis Carysfort Limited Edition изработен от солидно злато). Въпреки, че корпус 44 мм звучи масивно на хартия, нетрадиционната форма на моделите Aquis прави тези цифри в известен смисъл измамни. Почти кръглия корпус, в комбинация с характерните къси и плътни лъгове с ясна извивка навътре подсилват усещането, че по-скоро часовникът е около 41 мм. Разбира се, той все още е неоспоримо спортен и солиден, но много по-комфортен, отколкото човек би предположил. От обратната страна гърбът е доминиран от сложна гравюра в чест на 30 000-ния индивидуално засаден корал от Coral Restoration Foundation. С множество различни видове корали представени в смела релефна форма, това е не само една от най-впечатляващите гравюри, а е и много по-смислена от стандартните дайвърски картинки поставени там с цел да вдъхновяват, но без да изграждат специфична връзка. Разбира се, със стандартния модерен корпус на Aquis върви и стандартната почетна водоустойчивост от 30 АТМ. Само едно нещо спъва дайвърската схема в този прекрасен модел и това е въртящият се двустранно безел. Той е издържат в черно и синьо с GMT показания, а не като традиционния въртящ се в една посока тип. Той би бил полезен на пътешественика любител на гмуркането, но не особено на професионален водолаз. С това на ум, в ерата на водолазните компютри, един такъв лимитиран модел дайвърски часовник има по-голям шанс да се окаже на китката на тропически летовник, отколкото на професионалист гмуркач. 

Ако дисплеят на новия Oris Aquis Carysfort Reef изглежда познат, нова не е случайно. Подходено е по същия начин, както при предишния златен модел, като златистото е заменено с пленително оранжево при акцентите. Основата на дисплея отново е във впечатляващ морскосин цвят съчетан с големи фасетирани индекси за максимална визуална наслада. GMT компликацията е красиво интегрирана, с деликатен ринг намиращ се точно под индексите, с изобразена 24 часова скала в бяло и оранжево. Друг оранжев детайл е заострения връх на GMT стрелката, който подпомага четимостта и допълва красивата композиция. Цялостния ефект е усещането за класически Aquis, но с детайли и акценти за онова необикновено чувство на специално изживяване. 

Oris задвижват Oris Aquis Carysfort Reef с базиран на Sellita автоматичен механизъм Oris 798 GMT с характерния си червен ротор и с достойна за уважение резервна мощност от 42 часа. 

Една от най-големите трудности при серията Aquis винаги е била изборът на каишки и верижки. С тесни, неконвенционални лъгове, неспециализираните заместители винаги са били малко като избор и не особено разнообразни. За голяма радост, Oris Aquis Carysfort Reef предоставя два изключително различни избора във връзка с горния проблем. Стандартната стоманена верижка с 3 линка ни представя вариант, който е разнообразен, но и сдържан, подходящ за различни цели, събития и визии. За максимално въздействие, обаче, моделът се предлага и с познатата, емблематична силиконова каишка на Oris в кореспондиращо си с дисплея оранжево. Мека, еластична и несъмнено забележителна, силиконовата опция включва и дайвърско удължение за лесна употреба под вода. 

Стоманения Oris Aquis Carysfort Reef Limited Edition Diver взима някои от най-добрите елементи от предния златен модел и ги представя в светлина по-близка до емблематичното излъчване на Oris, давайки красив и по-достъпен шанс за подкрепа на достойна кауза, без несъмнено впечатляващата цена на златния модел, която спокойно може да докара човек до сълзи (около $19 000). Произведени са 2000 броя от Oris Aquis Carysfort Reef Limited Edition Diver, които се предлагат през оторизирани търговци и партньори (да, в Timer.bg сме такива), като цената е 5130 лв. за версията със стоманена верижка и 4770 лв. за варианта с оранжев силикон. И двата могат да бъдат закупени при плащане с наложен платеж, с карта, по банов път или на изплащане към UniCredit, TBIBank или БНП Париба. Моделът ще пристигне с безплатна доставка до предпочитан адрес или офис на куриер, с опция преглед и тест и, разбира се, в оригинална опакова придружен с всички документи. 

Тагове: Oris, Aquis, мъжки часовник, водолазен часовник

Свързани продукти

Свързани публикации

Затвори
Здравейте, изберете как да се свържете с нас.