Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Casio разработва G-Shock Smartwatch

Casio разработва G-Shock Smartwatch

Casio разработват G-Shock смарт часовникОт Casio подготвят G-Shock смарт часовник, който ще бъде по-издръжлив от всеки друг!

Това разбрахме от г-н Риусуке Мориаи, който оглавява дизайнерския отдел на G-Shock от 2010 г., но е работил по моделите G-Shock още от създаването им пред 1983 г. Скицирал е оригиналния Casio F-91W и е “отговорен” за много модели G-Shock, включително GA-100 и забележителния водолазен Frogman. Смар часовникът все още не е готов за представяне, а детайлите са строго конфиденциални, но знаем, че когато бъде пуснат в продажба, той ще отговаря на строгите критерии за качество и издръжливост залегнали в основата на колекцията и присъстващи във всеки един G-Shock.

Работата по новия часовник съвпада с период в компанията, когато се работи усилено и по разработването на нови дизайни и нови материали, но принципите, които правят един G-Shock G-Shock – като върховна издръжливост – все още са в основата на всичко, което правят от Casio, заедно с вниманието към всеки детайл, което прилича толкова много хора към този бранд.

Разработване на смарт часовник

Casio произвеждат смарт часовници и модели поддържащи свързване (Bluetooth), които са сред най-добрите такива часовници към момента. За сега в серията G-Shock е включвана само базова свързаност като допълнителна функция, но както се доказва от смарт модела Pro Trek и апликацията Casio Connected, компанията има идея с какво се в захванала.

Г-н Мориаи коментира представянето на умния G-Shock кратко и ясно:

“Да, започнали сме разработка на смарт часовник”. За съжаление, по думите му, това е всичко, което може да каже за проекта, като не пожелава да потвърди дали часовникът ще има тъч скриин. Имайки предвид, че и към момента има G-Shock модели с функция за свързване без наличие на тъч скриин, можем смело да предположим, че точно върху тази разработка се труди отделът.

Но дали един часовник с тъч скриин би бил истински G-Shock? Това са основните елементи, които всеки модел от серията, включително смарт, трябва да притежава:

М: “Има три основни изисквания, на които всеки G-Shock трябва да отговаря: удароустойчивост, водоустойчивост и дълъг живот на батерията. Не е задължително да има Tough Solar, но работим върху по-дълъг живот на батерията в сравнение с други марки. Не искаме да пуснем модел отговарящ само на някое от изискванията, защото това ще подкопае доверието в марката.”

Casio G-Shock smartwatch

Към момента Pro Trek WSD-F30 ефективно съчетава двоен дисплей за по-дълъг живот на батерията – до месец в нискоенергиен режим – така че бихме могли да спекулираме дали точно това няма да се използва в разработвания нов модел. Що се отнася до водоустойчивостта, г-н Мориаи иска часовникът да може да устои на дълбочина от 200 метра – наричайки го “принцип на G-Shock”. За сравнение, повечето смарт часовници имат водоустойчивост до 50 метра. Изискванията за покриване на този критерий са много, различни, и са голямо техническо предизвикателство за екипа.

Точното време за смарт часовник

От Casio са наясно, че часовникарската индустрия трябва да еволюира, ако иска да оцелее, за това се впускат в търсене на нови технологии и материали, които да обогатят и доразвият всички колекции, включително G-Shock, така че да бъдат привлекателни за повече хора. Новите Gravitymaster, Mudmaster и модния GA-2000 са изработени в комбинация с карбонови нишки, като при Gravitymaster-а целия “скелет” е от карбон. По-тънкия и лек дизайн привлича все повече нови потребители.

“Искаме да създадем повече модели, които са подходящи за ежедневна употреба и имат по-дизайнерска визия” казва г-н Мориаи.

Дали това не е рязък завой от добре познатия грубоват вид и издръжлива конструкция? Абсолютно не – това е подход в нова посока изцяло вдъхновен от еволюиращите технологии. Моделът Gravitymaster с т.нар. “карбонов скелет” е първият изобщо G-Shock в цялата 35 годишна история на марката, при който не е използван полимер. Наречена Carbon Core Guard (или грубо преведено Вътрешна Карбонова Защита), тя предлага по-лека и тънка изработка със същото ниво на издръжливост, което навежда на мисълта, че щом материалите се променят, вероятно дизайнът също би могъл да ни изненада.

“Дизайнът е много важен за нас – няма да прекратим производството на добре познатите грубовати по форма модели, просто ще създаваме и по-тънки и леки вариации – така ще има по-голям избор за повече хора” коментира Мориаи.

Комбинирайки новия дизайн с карбонов скелет, Connected App-а на Casio, впечатляващата технология dual screen от Pro Trek WSD-F30, цялостното внимание към детайлите и обещанието за смарт часовник придържащ се към принципите на G-Shock, става ясно, че парченцата от пъзела се нареждат, за да ни разкрият един вълнуващ и автентичен G-Shock смарт модел.

Тагове: Casio, G-Shock, smartwatch, мъжки часовник

Затвори
Здравейте, изберете как да се свържете с нас.