Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Дебютът на механизъм Calibre 400 в моделите Oris Aquis Date Diver

Дебютът на механизъм Calibre 400 в моделите Oris Aquis Date Diver

Новият механизъм Calibre 400 създаден от Oris, представен за първи път в средата на октомври 2020 г., даде заявка за огромна крачка напред в способността на компанията за производство на механизми. С впечатляваща резервна мощност от 120 часа, точност измерима по стандартите на COSC (въпреки, че от компанията не са подали заявление за сертификация по COSC) и препоръчителен интервал за сервизиране от впечатляващите 10 години, Calibre 400 предизвика значителен смут между почитателите на часовници по време на първоначалното си представяне. Наскоро от Oris анонсираха и първия часовник, при който ще се използва този нов механизъм, избирайки крайъгълната си Aquis колекция за целта. Новият Oris Aquis Date Calibre 400 оставя класическите стилни линии на серията недокоснати и се фокусира върху новия динамичен механизъм. 

Корпусът от неръждаема стомана с диаметър 43.5 мм следва знаковата визия на Aquis серията със своите почти цилиндрични пропорции, специфична ъгловата защита на коронката и широки полу-интегрирани лъгове. Както и при други модели от серията, размерите на корпуса могат да са подлъгващи заради широкия безел и късите извити лъгове, които спомагат този дизайн да изглежда по-компактен върху китката. Със своята водоустойчивост до 300 метра това е един солиден и функционален водолазен часовник, с добравени типични за Oris елементи – тъмна кралскосиня вложка на безела и сапфирен прозрачен гръб.

Както и при корпуса, дисплеят на новия Oris Aquis Date Calibre 400 надгражда вече съществуващ Aquis дизайн, вместо да се опитва да се отличава заради новия механизъм с радикални преоформления. Океанското синьо като основа за дисплея е важен елемент от Aquis линията, каквито са и отличителните широки стрелки и индекси. Единственото издайниче за новото задвижване се намира на 6 часа, в мъничка линия текст, референция към пет дневната резервна мошност на Calibre 400. Отново на 6 часа, позицията на датния прозорец продължава да бъде един от емблематичните акценти в Aquis сериите, интегрирайки се плавно в дизайна на дисплея и запазвайки симетрията много по-добре от варианта с разположение на 3 часа. 


Разбира се, създаденият и произвеждан от Oris механизъм Calibre 400 е най-съществената част в тези нови модели. Заменен е традиционният червен ротор на Oris в полза на гравиван скелетон ротор от неръждаема стомана. Финишът на останалата част на механизма е семпъл, но красиво изчистен, докато производствеността е забележителна за ценовата категория с -3/+5 секунди отклонение на ден, изключително висока магнитна устойчивост и 120 часа резервна мощност при 28 8000 bph. 

От Oris предлагат моделът Oris Aquis Date Calibre 400 в две вариации на каишка/верижка. Първата е емблематичната стоманена верижка стил “oyster” равномерно преминаваща от лъговете и корпуса към закопчалката. За по-различна, не толкова плавно преливаща визия, е наличен и вариант с черна силиконова каишка със система за лесна смяна. 

С часовникът Aquis Date Calibre 400 от Oris представят най-новият си механизъм не толкова като революционна промяна в продуктовата линия, а по-скоро като съществено надграждане на съществуващ дизайн, който вече има своите убедени последователи сред почитателите на марката. Различните модели се предлагат при нас, в Timer.bg, като могат да бъдат закупени както с дикректно плащане (с карта, по банков път, с наложен платеж), така и на изплащане с 0% лихва в зависимост от стока на кредита. При теб часовникът пристига с безплатна доставка и, разбира се, с всички прилежащи документи, сертификати, гаранция, оригинална кутия и опаковка.

Тагове: Oris, водолазен часовник

Свързани продукти

Свързани публикации

Затвори