Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Casio Vintage - Цветно завръщане в миналото

Casio Vintage - Цветно завръщане в миналото

През 1974 г. японската компания CASIO поставя ново начало в историята на часовниците, като разработва един от първите в света цифрови ръчни модели.

CASIO продължава да произвежда часовници, които впечатляват със своята функция и дизайн, задавайки нови тенденции в модата.

Колекцията CASIO Vintage пренася стилния и характерен дизайн на часовници от 70-те, 80-те, 90-те и началото на две хилядната година в настоящето. Оригиналният дизайн на CASIO Vintage е събран в четири колекции - ICONIC, MINI, ROUND и EDGY.

70-те години

"Make Love Not War" е мотото на движението "Flower Power" през 70-те години. Хипи културата повлиява на модата на десетилетието и в допълнение към диско ерата се превръща в голям тренд: сабо и обувки на платформа, панталони чарлстон и флорални шарки, горещи панталони и гащеризони.

1974 г. CASIO поставя ново начало в историята на часовниците с Casiotron. Първият в света LCD ръчен часовник с напълно автоматичен календар.

Днес Модата на 70-те години e свързана с индивидуалността и изразяването на личността. От Casio подкрепят тази идея и затова посвещават своя B640 модел на диско блясъка от тези години.

80-те години

Що се отнася до модата, 80-те са символ на подплънки за раменете и бухнали ръкави, овърсайз блейзъри и широки панталони. Благодарение на филми, посветени на изкуството да танцуваш, като Flashdance и Dirty Dancing, клинове, бодита и крачоли, особено в неонови цветове са били много търсени и носени. Призивът за тези години можем да кажем, че е бил: "Бъдете фънки и диви!"

1980 г. Революционният часовник-калкулатор C-80 седи под името "микрокомпютър" за китката. Компютърната технология на Casio се използва в клавиатурата

1984 г. Идеята на CASIO зад модела от 84-та: "Ръчният часовник трябва да се превърне от часовник в информационно устройство на китката.". CD-40 предлага съхранение на 10 телефонни номера с 16 знака и по този начин замества телефонния указател в малък мащаб. Тази идея се превръща в "рецепта" за успех, с планове моделът да бъде продаден шест милиона пъти през следващите пет години.

През 84-та CASIO представя и първия ръчен часовник с комбиниран дигитален аналогов дисплей. Моделът наследник AQ-230 е популярен все още и днес.

1985 г. "Paperwatch" PELA FS-10 е най-тънкият ръчен часовник в света. Корпусът на часовника и каишката са съединени. С височина само 3,9 мм и тегло 12 грама PELA придобива мигновена популярност. Това е първият модел часовник, чиито продажби стигат милиони.

Днес Въпреки че днес всички функции са лесно достъпни на нашите телефони, CASIO Vintage "съживява" революционния джобен калкулатор от 80-те години на миналия век с моделите DBC.

90-те години

Времето на Техното и Хип-Хопа: През 90-те модните тенденции са водени от крещящи тоалети в ярки цветове, обувки на платформа и широки хип-хоп панталони. Независимо дали се стремиш към удобство или желаеш да експериментираш - стилът ти трябва да е: КРЕЩЯЩ!

Ретро модели, като A152G-5, се превръщат в класика за всички времена. Типичната форма на корпуса на часовника се превръща в характерна черта на марката.

1995 г. Поради функцията си да приемат радиосигнал, моделите FKT-100 винаги показват точния час.

Днес Микс от цифрови и аналогови часовници - В стила на модела FKT-100 от 90-те и серията AQ, CASIO Vintage може да предложи богата гама от часовници, които се вписват и в днешните тенденции.

2000-те години

Добре дошли в 21-ви век! Футуристични визии и “аутифити” от материи с метални отблясъци или изцяло от деним - едно нещо е ясно - хората през първото десетилетие на новото хилядолетие показват МНОГО кожа!

2001 г. Като унисекс модел, сребристият A168WA пленява със спортния си вид и функции като хронометър, аларма и автоматичен календар.

2007 г. Джобният калкулатор часовник от 80-те е обновен. Съхранявайки важни телефонни номера, пароли и кодове, и с живот на батерията до 10 години, DBC-32D е надежден партньор.

2009 г. Златните винтидж модели на Casio са “класика в жанра” и могат да се комбинират както със спортни, така и с по-шикозни тоалети.

Днес Часовници с провокативната визия и чар от 2000-та можете да намерите в колекцията EDGY на Casio - Харизматичните часовници от тази колекция ще придадат на всяко твое облекло нещо специално.

2010-те години

Днешната мода е съвкупност от минали тенденции, акценти и стилове от последните десетилетия. Ето защо CASIO решава да пренесе "златните" си модели от миналото в настоящето. Марката намира специално място в "сърцето си" за CASIO Vintage, което може да преложи по нещо за всеки стил.

2017 г. Корпусът на моделите LTP-E140 се характеризира със своята семпла елегантност. Верижката на тези часовници е много приятна за носене поради деликатната си изработка.

2018 г. С два диаманта на дисплея, класическите винтидж модели блестят с нов и необикновен блясък. Популярният модел A168 се появява в нов облик и в различни цветове. Дисплеят е снабден с огледална визия.

2019 г. Серията A700 съживява дизайна на винтидж модела от 80-те. Впечатляващият квадратен циферблат в комбинация с 6 мм тънък корпус просто те грабва и те потапя в едно ретро изживяване. A700 се предлага в златна, сребърна визия, както и класическа и визия.

2019 г. Висококачествените материали превръщат часовника A1000 в истински издръжлив аксесоар за твоята китка. Новост са и трите индивидуално проектирани нюанса розово злато от светло до тъмно.

Casio Vintage

Днес можеш да намериш своя собствен аксесоар в невероятната колекция от винтидж часовници на CASIO, вдъхновен от миналите десетилетия, който да допълва визията ти.

Виж всички налични Casio Vintage модели

Тагове: Casio, Vintage

Свързани публикации

Затвори