Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Casio пуска трио рекристализирани часовници G-Shock за 40-тата си годишнина

Casio пуска трио рекристализирани часовници G-Shock за 40-тата си годишнина

Знаете ли, че съвсем първият Casio G-Shock се е появил точно преди 40 години и, за да отбележи своята годишнина, Casio пуска страхотно трио часовници G-Shock 40th Anniversary Recrystallized с квадратен дизайн. Серията се състои от две изцяло метални вариации GMW-B5000PS-1ER и GMW-B5000PG-9ER, заедно с трети модел DW-5040PG-1ER с био базирани полимерни корпус и каишка, точно като дизайна на първия G-Shock. А най-интересното е, че тези невероятни модели включват компоненти от дълбокослойна закалена неръждаема стомана, която е претърпяла процес на рекристализация, за да придаде уникален и органичен вид.

Сигурно се чудите какво е рекристализация ????? Casio всъщност не уточнява какво включва този процес, но като цяло се получава след като часовникът мине първо през стандартната машинна обработка и като резултат това придава на неръждаемата стомана уникален вид с асиметрична текстура. Рекристализираните компоненти също получават характерното за марката подсилване, което създава твърд външен слой. По този начин самите часовници са по-устойчиви на надраскване от традициионите модели. Двата изцяло метални часовника са с корпуси от неръждаема стомана в сребрист и златист цвят. Безелът и верижката на сребристия модел са допълнително обработени с титанов карбид, което им придава светлосив цвят, докато на златистия са с йонно златно покритие с топъл метален жълт оттенък. Това страхотно дуо предлага обичайния набор от цифрови функции, включително хронометър, аларма, таймер за обратно отброяване, функция за световно време и електронна LED подсветка, която осветява целия дисплей, когато се активира. Захранват се от слънчева енергия и предлагат радиоконтролирано сверяване на времето, с възможност за синхронизация с вашия смартфон чрез Bluetooth.

Третият биобазиран модел носи прякора PROJECT TEAM “Tough”. Въпреки, че е с полимерен външен корпус, вътрешния е от неръждаема стомана. А защо носи този прякор? Всъщност дизайнът на часовника е като поглед назад във времето към оригиналния модел от 1983 г. - с водносини отпечатани букви в долния ляв ъгъл на циферблата. Този детайл първоначално е бил поставен само на осемте часовника, дадени на първоначалните членове на екипа, разработили първия G-Shock. Страхотният черен модел е с катарама и гайка на каишката, изработени от рекристализирана неръждаема стомана със златно покритие. За разлика от металните модели, които са предназначени да бъдат по-нови версии на съвсем първия G-Shock, третия модел е с формат, който е много по-сходен с оригинала. Черният DW-5040PG-1ER се захранва  от по-малко богат на функции механизъм, който няма соларно зареждане, радиоконтролирано сверяване на времето и Bluetooth връзка. Този модел предлага също така електролуминисцентна подсветка, която излъчва зелена светлина, точно като оригинала от 80-те.

В допълнение, и трите нови модела са украсени с проектираното от Ерик Хейз лого за 40-тата годишнина на G-Shock на гърбовете на корпуса, докато долният ляв бутон е гравиран със звезда, която отразява формата с пет лъча, част от юбилейната емблема. С техният уникален дизайн и функции, новите три модела на G-Shock определено си заслужават да бъдат притежавани, освен това ще бъдат идеалния аксесоар към всяка визия.

Тагове: Casio, G-Shock, мъжки часовник

Свързани продукти

Свързани публикации

Затвори
Здравейте, изберете как да се свържете с нас.