Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Calvin Klein швейцарска марка ли е?

Calvin Klein швейцарска марка ли е?

Когато говорим за марката Calvin Klein, тя е добре позната сред всички нас като част от модната индустрия. От облекло до часовници и бижута, всеки поне веднъж в живота си е искал да се докосне до продуктите им.

В продължение на 22 години часовниците Calvin Klein се произвежда от Swatch Group, но през 2021 г. споразумението им приключва и сега Movado Group са техни производители. Но все пак швейцарски ли са?

Къде се произвеждат часовниците Calvin Klein?

Произвеждат се в Бийл-Биен. Това е село в Швейцария разположено в Watch Valley и е добре позната локация в часовникарската индустрия. Часовниците Calvin Klein, наред с други, са проектирани, произвеждани и сглобявани от десетилетия в Watch Valley.

Всички части на часовник Calvin Klein ли са швейцарско производство?

Не, не всички части на часовниците им са произведени в Швейцария. Някои части се произвеждат в Азия, предимно в Китай. След този процес се изпращат обратно в Биен за сглобяване.

Кой произвежда часовници за Calvin Klein?

Calvin Klein беше в издирване на партньорство след края на 22-годишното си лицензионно споразумение със Swatch Group. Тук се намесва Movado, предлагайки 5-годишна сделка, която влезе в сила през януари 2022 г. Марката подписва лицензионното си споразумение с Movado през август 2020 г., като връчва отговорноста за дизайна и производството на тях. Първата колекция “Пролет/Лято 2022” на Calvin Klein, след сътрудничеството си с Movado, се лансира през февруари 2022 г.

Calvin Klein часовници под производството на Movado Group

Имат ли часовниците CK швейцарски механизъм?

За част от моделите си, марката използва швейцарски кварцови механизми - предимно Ronda и ЕТА. Използвайки тези механизми, те носят гордо етикета „Произведено в Швейцария“. Именно швейцарската им колекция е една от водещите на пазара.

Какво се случи по време на сътрудничеството между Swatch и Calvin Klein?

Calvin Klein и Swatch Group са подписали лицензионното си споразумение през 1997 г., за създаване на линия часовници, задвижвани с кварц и фокусирани върху модата. Марката тъкмо беше на път да се впусне в доходоносната индустрия на часовникарството и за това се нуждаеше от квалифицирани ръце, които да поемат управлението вместо тях. 

22 годинишната съвместна работа приключва, и като всяка друга история, и двете страни имат своята гледна точка.

Swatch Group съобщава, че е оставила лицензионното споразумение да изтече „поради скорошните сътресения и несигурности на ниво управление на Calvin Klein Inc., Ню Йорк“, която наскоро затваря офиси, съкращава служители и претърпява пренареждане в своите ръководни длъжности.

Въпреки това собственикът на Calvin Klein PVH Corp. посочва в изявление, публикувано на неговия уебсайт, че решението да се прекрати лицензионното споразумение е взаимно, тъй като „и двамата партньори смятат, че не са успели да постигнат максималния потенциал на ключови пазари.“ 

Swatch произвежда ли часовници за други дизайнерски марки?

Като най-голямата група за часовници в света, Swatch произвежда часовници за 17 други дизайнерски марки, които са: Breguet, Harry Winston, Blancpain, Glashütte Original, Jaquet Droz, Léon Hatot, Omega, Longines, Rado, Union Glashütte, Tissot, Balmain, Certina, Mido, Hamilton, Swatch и Flik Flak.

Всяка една от марките на Swatch Group има свой уникален външен вид и дизайн.

Calvin Klein часовници под производството на Swatch Group

Качествени ли са часовниците Calvin Klein?

През последните няколко години дизайнерските им часовници претърпяха много критики от обществеността. Има твърдения, че не са с добра изработка и съществуват само, за да може марката да има аксесоари от този тип.

Часовниците Calvin Klein по презумция попадат в модната категория и това определено ще накара някои хора да се обърнат към друга марка в търсене на своя часовник. Но категорично в случая при производство на CK аксесоарите това не е така - часовниците са с много добра изработка, предлагат интересен и разнообразен стил, плюс това са на достъпни цени. Въпреки, че не са луксозни, часовниците на марката са премиум и с добро качество и смело могат да са конкурентни на доста други марки.

CK същото ли е като Clavin Klein?

Абсолютно да! През 2014 г. като част от усилията на компанията за ребрандиране, новите модели, представени на Baselworld 2014, имаха логото “Calvin Klein” на циферблата вместо логото CK.

Часовниците Calvin Klein изобразяват класа и елегантност от пръв поглед. Определено знаят как да допълват външния ви вид и най-хубавото от всичко е, че цените им не са високи. Тази марка е част от малкото модни къщи, които постигнаха успех в часовникарската индустрия през последните няколко години. Последното им сътрудничество с Movado Group обещава да издигне марката на ново ниво в часовникарството.

Тагове: Calvin Klein, CK, швейцарски часовник, часовник

Затвори