Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Покритие

Покритие

Покритие – Coating

Корпусът може да бъде позлатен или покрит с някакъв цвят, като позлатата може да бъде микронна или PVD. Микронната позлата се постига като върху метала се нанася златен слой чрез електролиза, който може да бъде с дебелина от 1 до 30 микрона. При PVD метода покритието се нанася по специална технология под високо налягане във вакумна среда , при което златният прах, който има примеси на титан, сребро, и други материали с цел постигане на по-висока плътност, се впръсква в дълбочина и прониква в структурата на стоманата. Този метод е много по-устойчив на износване от традиционният метод за позлатяване.

DLC ПОКРИТИЕ: DLC е технологията за покриване на метал с черен цвят - покритие с най-висока издръжливост и най-трудно за надраскване. Покритието се постига, като високовъглеродна сплав бързо се охлади върху метална повърхност. Процесът много прилича на този на създаването на синтетични диаманти. Ето защо DLC покритието има сходни свойства и прави метала много по-траен.

IP ПОКРИТИЕ: IP или йонното покритие е едно от най-новите покрития, а също така и най-напредналото към днешна дата. IP покритието е полагане на слой титаниев нитрид върху основният метал, под формата на пара. Крайният резултат е по-трайно и по-трудно на надраскване покритие, като също така предлага по-голяма яркост и блясък. Експерименти направени, за да се провери издържливостта на IP покритието са показали,че това покритието е от пет до осем пъти по-трайно и устойчиво на корозия и износване.

PVD ПОКРИТИЕ: PVD (PVD/ Physical vapor deposition) покритието обикновено е само няколко микрона тънък, но твърд слой устойчив на корозия. Молекулите му така се свързват с тези на метала, че веднага след нанасянето му е много трудно (почти невъзможно) да бъде отстранено.

ГАЛВАНИЧНО ПОКРИТИЕ: Тези покрития се полагат чрез електролиза. Като се променя честотата и големината на тока е възможно да се промени дебелина на различните слоеве. Позлатяването е галваничен процес, при който се нанася фино златно покритие върху определени компоненти на часовника. Това покритие може да се отстрани при триене в твърди и груби повърхности.

При всички видове покрития е добре да се избягва досег с остри и абразивни повърхности.

Затвори