Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Garmin Vivoactive 4 срещу Garmin Venu – Кой е по-добрият избор за теб?

Garmin Vivoactive 4 срещу Garmin Venu – Кой е по-добрият избор за теб?

VIVOACTIVE 4

Наред с фитнес тракинг, монитор за отчитане на сърдечния ритъм и за следене на съня, в новите модели Vivoactive 4 ще намериш и други нови функции като вградени показващи се на екрана анимирани тренировки, следене на дишането и хидратацията, дихателна активност, памет за музика и още други.
VENU

Всички нови функции, които са налични при Vivoactive 4, могат да бъдат открити и при моделите Venu. Основната разлика между двата модела е в дисплея, който при Venu е брилянтен AMOLED дисплей.

ПЛЮСОВЕ:

- Над 20 предварително заредени спортни апликации
- Body Battery Energy монитор
- По-дълъг живот на батерията
- Памет за музика
- Garmin Pay
- Вграден GPS

ПЛЮСОВЕ:

- Над 20 предварително заредени спортни апликации
- Body Battery Energy монитор
- AMOLED дисплей
- Памет за музика
- Garmin Pay
- Вграден GPS

МИНУСИ:

- Само 2 цвята за 45 мм вариант на часовника
- Без AMOLED дисплей
МИНУСИ:

- По-висока цена
- По-малък живот на батерията

Последната серия Vivoactive – Vivoactive 3 излезе на пазара преди повече от 2 години, така че нуждата от ъпгрейд с нова серия беше осезаема. Новите модели Vivoactive 4 и Venu са тук, за да отговорят на тази нужда. Въпреки различните си имена, двете серии са доста подобни, като и двете правят голяма крачка напред от функционалностите при Vivoactive 3. Ако не си сигурен дали да се насочиш към Vivoactive 4 или към Venu, основните разликите се свеждат до естетика и живот на батерията.

При Venu дисплеят е AMOLED, докато при Vivoactive 4 е стандартен тъч дисплей. При Vivoactive имаш избор между по-малките 4S модели с диаметър 40 мм предлагани в 4 цвята и стандартните 4-ки с 45 мм корпус в 2 цвята. При Venu няма такъв избор откъм размер – предлага се само във вариант от 43 мм, в 4 цветови комбинации. Като се изключат тези разлики, часовниците са буквално еднакви.

Параметри Garmin Vivoactive 4 Garmin Venu
Дисплей 1.3" трансрефлективен
260 x 260 пиксела
1.2" AMOLED
390 x 390 пиксела
Сензори GPS, GLONASS, Galileo, Garmin ElevateTM сърдечен монитор за китка, алтиметър, компас, жироскоп, Pulse Ox, акселерометър, термометър GPS, GLONASS, Galileo, Garmin ElevateTM сърдечен монитор за китка, алтиметър, компас, жироскоп, Pulse Ox, акселерометър, термометър
Батерия Режим смартфон: 8 дни
GPS с музика: 6 часа
Режим смартфон: 5 дни
GPS с музика: 6 часа
Свързаност Bluetooth®, ANT+®, Wi-Fi® Bluetooth®, ANT+®, Wi-Fi®
Водоустойчивост 5 ATM 5 ATM
Известия Да Да
Garmin Pay Да Да
Памет музика Да Да
Тренировки на екрана Да Да

Що се отнася до батерията, при Vivoactive 4 може да изкараш до 8 дни в режим смартфон и до 6 часа с пуснат GPS и слушане на музика. Vivoactive 4S са по-малки, съответно батерията също е по- малка – издръжливостта е 7 дни при първия режим и 5 часа при втория.

Както вече споменахме, Venu е оборудван с нов AMOLED дисплей, който е истинска наслада за окото. Логично, ще трябва да жертваш част от батерията за захранването на тази красота. Venu предлага 5 дни живот на батерията в смартфон режим и 6 часа при включен GPS и слушане на музика.

И двата модела – Vivoactive 4 и Venu – пристигат с внедрен GPS и 5 ATM водоустойчивост, Garmin Pay (стига да се поддържа от твоята банка), памет за музика, смарт нотификации от телефон. Ще имаш достъп до повече от 20 вградени в часовника спорта за тренировка навън и на закрито, сред които тичане, колоездене, плуване в басейн, пилатес, йога, голф и др. Има и нови функции, които да ти помогнат да забавиш темпото и да се отпуснеш, така наречените сруктурирани дихателни активности, които са насочени към релаксация и фокусиране. Една основна функция, включена в някои от другите Garmin фитнес часовници, сега е внедрена и във Vivoactive 4 и Venu – Pulse OX сензор, който следи нивото на кислород в кръвта. Има също така и следене на дишането, което показва колко вдишвания в минута правиш. При комбинация на тези 2 функции ще имаш достъп до по-пълна и точна информация за съня. Също така има възможност за въвеждане на дневен прием на вода с функцията за следене на воден прием. Една иновативна функция, до която можеш да се докоснеш, е Body Battery Energy мониторингът – той позволява да видиш нивата си на енергия през деня според съня, стреса, активността и сърдечния ритъм. Това е изключително полезно, за да определиш кога да тренираш ефективно и кога е време за почивка.

С тези часовници има и много различни начини, по които можеш да си избереш тренировка. Дали ще избереш някоя от предварително заредените спортни апликации, апликациите в Garmin Connect, тренировъчни планове от Garmin Coach или пък ще предпочетеш сам да изготвиш тренировката си, сигурно е, че няма да имаш недостиг на варианти.

Накрая, Vivoactive 4 и Venu идват със страхотна нова функция, която ще е супер полезна за фитнес любителите. Ще имаш достъп до повече от 40 анимирани тренировки директно на дисплея на часовникът си, включващи силови, кардио, йога и пилатес упражнения. Това означава, че ще можеш без усилие да следиш анимацията, която ще ти демонстрира правилната форма и техника за дадено упражнение и за цялостната тренировка. Цените на Vivoactive 4 и Venu започват от 550 лв. и стигат до 745 лв. в зависимост от модела, като всичките можеш да закупиш при нас, в Timer.bg с опция плащане с карта, плащане чрез наложен платеж, както и с покупка на кредит с 0% лихва при по-кратък срок на договора до 6 месеца. За всички възникнали въпроси можеш да се обърнеш към нас на посочените телефони, по e-mail, чат, във фейсбук или чрез пощенски гълъб ;)

Тагове: Garmin, Vivoavtive 4, Venu

Свързани продукти

Свързани публикации

Затвори