Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Представяме ти Skagen - минималистичният датски дизайн

Представяме ти Skagen - минималистичният датски дизайн

Часовниците Skagen са една история за класически американски успех. Повече от десетилетие компанията е семеен бизнес и докарва милиони долари на собствениците си, които дори нямат наети редовни работници. Те продължават да се развиват и да разширяват бизнеса и в крайна сметка ги купуват техните конкуренти, при това на завидна цена...

Ако се поровиш в ревюта на часовници Skagen това, което прави най-голямо впечатление, е наблягането на стойност и стил. Те се предлагат в повече от 60 държави по света, като бранда продължава да расте и да се развива, което го прави достоен за нашето и твоето внимание, ако копнееш за часовник, на който можеш да разчиташ, без да се налага да гладуваш, за да си го купиш.

Историята

Skagen Denmark е основана като компания през 1989 г. от Хенрик и Шарлът Йорст, които през 1986 г. се преместили в Ню Йорк от Дания. Те решили да създадат собствен бизнес насочен към препродажбата на часовници, като същевременно Хенрик продължил да работи като мениджър продажби за Карсберг.

След като намират производител, който може да ги снабдява с компоненти от Хонк Конг, двойката решава да започне да създава собствени часовници, първият от които е представен през 1991 г. на търговско изложение. През 1992 г. - първата година на продажби за семейство Йорст, те генерират оборот в размер на 800 000 долара. Само 6 години по-късно тази частна компания наближава продажби в размер на 30 милиона долара.

До 2011 г. компанията успява да се позиционира на глобалната търговска карта и навлиза на пазари като Европа, Азия и Близкия Изток. Това привлича вниманието на Fossil Group и през 2012 г. те купуват Skagen Denmark за 225 млн. долара и 150 000 стокови дяла. Към момента Skagen функционира като дъщерно дружество под шапката на Fossil Group съумявайки да остане вярно на собствените си визия и традиция.

Часовници Skagen

Колко добри са часовниците Skagen?

Наградата “Red Dot” е може би една от най-престижните награди, която може да получи дадена модна марка. А часовниците Skagen, благодарение на своя стил и детайлен дизайн, са получавали множество такива награди, което ги прави един от малкото толкова награждавани брандове за аксесоари.

Освен луксозния и обран дизайн, това, което прави тези часовници толкова популярни, е леката им сглобка и изненадващия комфорт при носене. Те се изработват с кварцов механизъм в стоманен или титаниев корпус, който е по-тънък в сравнение със средностатистическия дизайнерски часовник. Що се отнася до верижките и каишките, можеш да откриеш огромно разнообразие – от класически верижки “milanese”, през кожени до NATO каишки.

Производствен процес

Въпреки, че семейство Йорст са от Дания, часовниците, които създават, никога не са се произвеждали там. В миналото са правени в Хонк Конг с компоненти доставяни от цял свят. Сега, под шапката на Fossil Group, голяма част от часовниците се произвеждат във фабрики, които са собственост или са лицензирани от компанията. Това означава, че много от тях се произвеждат в Китай, но включват механизми Miyota, внос от Япония. Има, също така, малка бройка часовници, които са с швейцарски механизми и компоненти, като част от разрастването на Fossil Group към швейцарско производство.

Ценови диапазон

Повечето часовници Skagen са в границите между 200 и 600 лв., което е една чудесна финансова стойност за качеството на изработка и отличителния им дизайн.

Дизайнерски часовници Skagen

Защо ги харесваме?

1. Това са едни изключително достъпни часовници. Ако си търсиш часовник, който да е уникален, а бюджетът ти е под 500 лв., шансът да намериш дизайнерски модел на тази цена не е много голям, особено ако го съпоставиш с подобен модел на Skagen. Семплия, изчистен дизайн и изненадващите детайли правят тези часовници изключително подходящи за класическа офис визия, за деликатен акцент в официално облекло или просто за хора, които искат да допълнят ежедневния си тоалет.

2. Получаваш уникален стил. В света на масово произведените часовници, голяма част от тези, които би могъл да намериш и съпоставиш изглеждат почти еднакво. Въпреки, че семейство Йорст не са намесени в стандартните ежедневни операции на компанията, те все още имат голямо влияние при решаването на визията и дизайна на моделите от марката.

3. Лесни са за намиране. Във време, в което дори стоките от другата страна на океана са на една ръка разстояние, пазаруването е по-лесно от всякога. Можеш да намериш марката както във физически магазини, така и онлайн, както тук – при нас, в Timer.bg. Важно е единствено да внимаваш покупката да става от оторизиран търговец. Да, ние сме такива ;)

Часовници Skagen

Дали часовниците Skagen са точният избор?

Да, тези часовници не са от “висок” клас, но ако търсиш такива модели, по-добре не се заглеждайте по дизайнерски брандове. Това са часовници с изключително добро съотношение цена/качество, които да ти помогнат както да бъдеш в час с времето, така и да бъдеш в час с модата. А растежа на компанията за краткото време на съществуването си, е неоспоримо доказателство за всичко изброено по-горе.

Тагове: часовник, Skagen, дизайнерски часовник

Затвори