Ако героите от Game of Thrones носеха часовници

Ако героите от Game of Thrones носеха часовници

Автор Timer.bg 11/04/2019 Любопитно,

Остават броени часове до премиерата на последния сезон на най-чакания сериал на всички времена и ние не можем да скрием въодушевлението си. Не, че това ни спира да вършим работата си, но в последно време основната функция на часовниците ни е да отброяват оставащото време до 3 сутринта на 15 Април. И в този ред на мисли, някак си ни хрумна да съберем сериала с основната ни дейност – предлагането на часовници. Поровихме се и намерихме супер интересна информация от Ulysse Nardin, които доста по-рано са прозряли тази възможност. Още през 2013г. те създават страхотен лимитиран модел, посветен на Нощен Страж. Часовникът е изцяло в черно (каква изненада), има червени акценти на дисплея и черна силиконова каишка с мотото “I am the sword in the darkness” релефно представено от едната страна и логото на “The Night's Watch” от другата. Колекцията е лимитирана до само 25 бройки, като модела, по чиито образ са създадени, е небезизвестния Ulysse Nardin Marine Diver Black Sea. Часовникът се задвижва от автоматичен механизъм включващ показатели за секунди, дата и резервна мощност, който е видим през прозрачния заден капак брандиран с логото на “Game of Thrones”, а цената му е $10 500.

Сега, напълно наясно сме, че по времето, в което се развива действието в сериала, часовници няма. Но пък и белите бродници не са най-реалистичното нещо на света, нали? Вдъхновени от идеята за часовник създаден по герои от сериала, а и може би за да уплътним времето, докато чакаме (не се издържа вече!!!), създадохме една симпатична и напълно несериозна, но много добре обмислена статия с идеи и предложения за часовници, които биха били носени от любимите ни герои.

Джон Сняг / Jon Snow

Часовникът на Джон Сняг

За краля на север сме избрали нещо специално – като за човек, който е бил малко умрял, а после се е оказал съвсем жив. И като за човек, който всички се надяваме да видим яхнал дракон (а не само леля си, нали). Bulova CURV е уникален часовник с първия в света извит кварцов механизъм, който е видим през прозрачния заден капак и корпус идеално прилягащ на ръката. Изработен е от олекотен титан, а каишката е силиконова, за допълнителен комфорт при носене, битки, надъхващи речи и какво ли още не.

Санса Старк / Sansa Stark

Часовникът на Санса Старк

Санса, въпреки всичко, което преживя (а то хич не е малко) все още има визията на нежна Milady. Радва ни, че вече смело взима нещата в свои ръце и сме й отредили часовник в смел виненочервен цвят, с декорация от инкрустирани диаманти, прилягащи на една истинска дама. Моделът е на Claude Bernard с хронографски дисплей и кожена каишка.

Аря Старк / Arya Stark

Часовникът на Аря Старк

Тя е силна, даже малко плашеща, има си чанта с човешки лица и неподозирани от околните (бойни, и не само) способности. За нея сме избрали модел на Baby-G. Колекцията е супер издръжлива на външни влияния (падане в кал, бой с мечове, снежни бури примесени с бели бродници), а часовникът има много допълнителни полезни функции като световно време, илюминатор (за дългата нощ), таймер, хронометър, крачкомер и дори Bluetooth за свързване със смартфон (ако от някъде случайно й попадне....)

Церсей Ланистър / Cersey Lannister

Часовникът на Церсей Ланистър

Да, златните й къдрици може и вече да ги няма, но не бихме могли да свържем никой друг цвят по-добре с образа на Церсей. Харесали сме й златист модел на Versus със светъл седеф, инкрустирани кристали за разкош и емблематично – релефна лъвска глава в средата на дисплея. Hear her roar!

Тирион Ланистър / Tyrion Lannister

Часовникът на Тирион Ланистър

Всеизвестен факт е, че Тирион, the god of tits and wine, пие и знае разни работи. Според нас е важно и да знае колко е часа – дали за да сподели някоя мъдрост или да срази някой със сарказма си, точният момент винаги е определящ. Подбрали сме му модел на Junkers с автоматичен механизъм, мултифункционален дисплей с показатели за ден, дата, месец и резервна мощност, и кафява кожена каишка.

Джайм Ланистър / Jaime Lannister

Часовникът на Джейми Ланистър

Интересно е как Джайм става 98% по-симпатичен герой в момента, в който се отдели от Церсей. Освен това, не можем да отречем, че има огромна прилика с типичния образ на Prince Charming. Е, може би с една ръка по-малко... но за това сме му избрали часовник, който да се настройва лесно точно с толкова ръце, колкото има налични, в цвят, който да отива на цялостния му златогрив лъвски облик и на същата тази ръка.

Лорд Варис / Varys

Часовникът на Лорд Варис

Един въпрос никога няма да спре да ни измъчва – как Варис успя да стигне толкова бързо от Дорн до Мирийн, за да се качи на кораба и да го видим във финалната сцена до Дани. С тайната мисъл да разберем отговора на този въпрос, ние сме му подбрали модел на Garmin с крачкомер, GPS и голям брой включени карти. Ако не си отговорим на въпроса, поне ще сме сигурни, че няма да се изгуби, а и ще бъде в топ форма (за предстоящата му предречена от Мелисандра смърт...).

Денерис Таргариен / Daenerys Targarien

Часовникът на Денерис Таргариен

Сигурни сме, че Денерис Таргариен, Първа с това име, Родената в буря... останалото трябва да го знаете, покорила всички сърца (нашите включително), би имала толкова часовници, колко и различни одежди и прически. Ние ще я посъветваме само за един, който чудесно ще се впише в нейния отивам-да-бия-бели-бродници-с-ново-гадже костюм – автоматичен модел на Oris със скелетон дисплей (изглежда супер изискано и готино), декориран с инкрустирани диаманти (да е по-кралско) и с бяла кожена каишка. Диаметърът е 31 мм, защото Дани може да е голяма владетелка, но си остава симпатично миньонче.

Краля на нощта / The Night King

Часовникът на Краля на нощта

Той е голям, зъл, син и е шампион в дисциплина мятане на копие. И вече си има един дракон повече и част от стена по-малко. Не, че искаме да му помагаме, но не можем да отречем, че персонажа му е не по-малко важен, и за това заслужава не по-малко сериозен часовник. Този модел от колекцията Expedition на Vostok Europe, освен че ще му отива като стил, ще му помага и лесно да разчита оставащото време до епичната битка (чухме, че е в епизод 3) дори в най-тъмната нощ с помощта на тритиевите тръбички, които осветяват дисплея. В компекта има 2 каишки – кожена и силиконова, за да си ги съчетава според случая (нападения над Winterfell или просто крадене на бебета).

Мелисандра / Mellisandre

Часовникът на Мелисандра

Наясно сме, че Мелисандра е достатъчно оправна и без наша помощ, но въпреки това ние ще се натегнем и ще й “дадем” един часовник с индикатор за ден и нощ и показатели за час и дата, защото това са си важни неща за една 300 годишна вещица. Седефът на дисплея, розовозлатистото покритие и червената кожена каишка са просто за да подчертаят цялостното й излъчване. А и да разнообрази малко тая рокля, дето я носи 8ми сезон вече.

Бриен Тартска / Brienne of Tarth

Часовникът на Бриен Тартска

На един истински рицар, даже бихме казали рицар за пример на всички останали, му се полага здрав и стабилен часовник. И точно такъв сме подбрали – модел на Diesel с 46 мм корпус в черно. Не сме забравили, разбира се, че този рицар е и жена (колкото и да се опъва на обръщението “Милейди”) и по тази причина моделът е не само голям и впечатляващ, но е декориран и с множество инкрустирани кристали, които седят убийствено в съчетание с черната кожена каишка.

Джендри / Gendry

Часовникът на Джендри

За какво ти е меч, като си имаш чук? И с какво да впечатлиш един ковач, който по цял ден се занимава с метали? Ние решихме да се пробваме с този модел от Vostok Europe с корпус от бронз, автоматичен механизъм с видим баланс, стабилна кожена каишка и свежи тюркоазени акценти (защо пък не?).

Брандън Старк / Brandon “Bran” Stark

Часовникът на Брандън Старк

Тук сме се съобразили със специалната връзка на Бран с дърветата ;) и сме му избрали класически модел от WeWood с корпус от титан и каишка от естествена дъбова дървесина. Но той това сигурно вече го е видял и няма да го изненадаме особено.

Брон / Bronn

Часовникът на Брон

Дайте на човека замък! Ние, за съжаление, нямаме такава власт. Можем само да му отредим часовник, който да подобава на един замъковладелец – Tissot с корпус от 18 карата масивно злато, тъмен дисплей хронограф и кафява каишка от естествена кожа. И автоматичен механизъм, разбира се.

Теон Грейджой / Theon Greyjoy

Часовникът на Теон Грейджой

Чакаме деня, в който със Сив червей и Варис ще си спретнат тематично трио... а до тогава, за следващото му плуване/плаване/давене ще го оборудваме с готин модел на Tissot с оранжеви елементи (не можете да отречете, че момчето има нужда от нещо свежо в ежедневието си), силиконова каишка и водоустойчивост от 30 АТМ, специално предназначен за гмуркане.

Сер Джора Мормон / Jorah Mormont

Часовникът на Сер Джора Мормон

Джора че няма да излезе от френдзоната, няма... но поне вече не е болен от сива люспа, което пак е нещо. За да отброява с трепет в сърцето оставащите часове и минути до следващата среща с Дани, а и за да му вкараме малко палав чар, сме му избрали часовник от Fossil в кафяво и черно пристигащ в комплект с кожена гривна в стил “14те морета ще пребродя, само да съм с теб”.

Самуел Тарли / Samwell Tarly

Часовникът на Самуел Тарли

Колкото Джон Сноу “не знае”, толкова Самуел Тарли “знае”. И вероятно е единственият мъж, реален или измислен, който все пак е чул какво му казва жена му, докато е зает с правенето на нещо друго. За да “погъделичкаме” неговата любознателност сме му харесали часовник на Doxa с функция телеметър, която се изпозлва за изчисляването на разстоянието от дадено явление посредством скоростта на звука. Дори майстерите в Цитаделата биха се впечатлили, обзалагаме се!

Тормунд Ужаса на великаните / Tormund Giantsbane

Часовникът на Тормунд Ужаса на великаните

На едно от челните места в класацията за най-симпатични джинджъри, а също и в класацията на френдзоната (поне за сега, макар че има повече шансове от Джора), този пламенен дивак с нежно сърце ни изплаши доста в края на 7ми сезон, но си отдъхнахме, когато го видяхме в трейлъра за 8ми. За награда му се полага един Promaster от Seiko в типичен северносин цвят, със силиконова каишка и сериозна водоустойчивост от 20 ATM (в пряк или в преносен смисъл всички ще се хвърлят в дълбокото, така че няма да е излишно).

Мисандей / Missandei

Часовникът на Мисандей

На нежното цвете от Наат, което говори 19 езика и ни показа, че любовта не познава граници (много нетипичен мотив за цялата поредица) отредихме деликатен модел на Tissot със светъл седефен дисплей, автоматичен механизъм, цветова комбинация в кафяво и розовозлатисто с красиво цвете на дисплея, играещо ролята на отвор за видим баланс.

Сив Червей / Grey Worm

Часовникът на Сив Червей

На един безстрашен боец му отива смел часовник – от серията Edifice на Casio, модел с корпус и верижка от неръждаема стомана с тъмно покритие, сини акценти (все пак тематиката ни е огън и лед) и готини екстри като LED осветяване, таймер, хронометър, свързване чрез Bluetooth, календар и други.

Нощен страж / Night's watch

Часовникът на Нощен страж

Една такава сериозна команда не може да не бъде оборудвана с подобаващи часовници. За “черните братя” сме избрали модел на G-Shock от серията Mudmaster с изключителна издръжливост на външни влияния като вибрации, удари и мръсотия. Други полезни функции за стража са радио сверяването (защото кой има време да го прави ръчно в това меле?), по очевадни причини - дигитален компас, висотомер, барометър, термометър, също така световно време, таймер, хронометър... само за соларното захранване имаме известни съмнения, но то в крайна сметка се зарежда от всякакви източници на светлина (не само слънчева, противно на името), така че все ще измислят нещо.

Неопетнените / The Unsullied

Часовникът на Неопетнените

Още една армия, която не може да оставим неориентирана за времето. Неопетнените може да нямат мъжество, но са несравними бойци и мъжкари, за това ще им “раздадем” по един Outgear Casio часовник с компас и термометър, като същевременно ще им стискаме палци да не изневерят на репутацията си в решаващата битка.

Подрик Пейн / Podrick Payne

Часовникът на Подрик Пейн

Още една от неразкритите мистерии – какво направи Подрик с онези иначе опитни моми... И понеже това вероятно ще си остане загадка, подбрали сме му и загадъчен часовник. Компанията ZIIIRO произвежда интересни модели с нетипично разчитане на времето – ако случайно някоя девойка не се впечатли изначално, винаги може да ползва часовника си като коз в завързването на разговора ;)

Лиана Мормон / Lyanna Mormont

Часовникът на Лиана Мормон

Харесваме Аря, харесваме и Санса, но никоя млада дама в целия Вестерос не е правила по-голямо първо (и второ, и трето) впечатление от иначе дребничката, крехка и на пръв поглед беззащитна Лиана. И ако не сте скочили от дивана с екзалтирани възгласи, когато сложи всички опитни воини в малкия си джоб с речта “We know no king, but the king in the north whose name is Stark”... Shame on you! За нея сме се спряли на модел от Skagen – марка известна със своя минималистичен скандинавски дизайн, защото все пак за севера говорим. Часовникът е изчистен, с малък 26 мм корпус, стоманена верижка със ситна плетка, декорация от инкрустирани кристали и розовозлатисто покритие и пристига в комплект с нежно колие със сърце.

Почетен лист

Дом Тирел / House Tyrell

Часовникът на Дом Тирел

Какво друго бихме могли да изберем за дома на “Златните рози”, освен часовник със златна роза? За разкош има частично златисто покритие и декорация от инкрустирани кристали. Жалко, че няма кой да го носи. За вас не знаем, но ние и до ден днешен не можем да прежалим Марджъри...

Пясъчните змии / The Sand Snakes

Часовникът на Пясъчните змии

Макар, че всичките 8 дъщери на Оберин са “пясъчни змии”, ние се запознахме само с най-големите 3. И после, както става често в сериала, бързичко ни се наложи да се сбогуваме. Въпреки това този страхотен модел на Just Cavalli ни впечатли с визията си, която ужасно много им приляга, и нямаше как да не ги включим в списъка. Цялата серия Animal Devore Inverno включва модели с релефна стилизирана змия около ринга, като ние се спряхме на този в кафяво, с тъмен принт на дисплея наподобяващ змийска украска и с розовозлатисто покритие.

Игрит / Ygritte

Часовникът на Игрит

Джон Сноу може и нищо да не знае, но Кийт Харингтън очевидно ги разбира нещата, щом успя да опитоми една дивачка, че даже и да мине с нея под венчило. Шегата настрана, желаем им щастлив семеен живот и горчиво! А за непокорната Игрит, която не се страхува от Сняг ;) подбрахме часовник от Ice Watch (че от коя друга марка да е?). Моделът е огнено червен, като косата и характера ѝ, на дисплея му има релефно сърце, а цялостната визия ни нашепва за много любов.

Тагове: Game of Thrones