Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Часовници Bulova CURV - първият в света извит хронограф

Часовници Bulova CURV - първият в света извит хронограф

На Baselworld 2016 от Bulova представиха изключително интригуващата си колекция CURV, състояща се от общо 12 модела (в началото), най-интересната характеристика на които е първият в света извит хронографски механизъм – независимо кварцов или друг. Важно е да отбележим, че не само корпуса на часовника е извит, а и самият механизъм.

Като допълнение към и без това интересния дизайн, два от ексклузивните модели са с рядък прозрачен извит гръб – нещо, което се среща много рядко при кварцови часовници. През него може без съмнение да видите, че механизмът наистина е извит. Има и други извити корпуси при различни модели, но при тях механизъм си остава плосък, просто е по-специфично поставен в гнездото си. В допълнение към извития механизъм и корпус, дисплеите на часовниците от колекцията CURV също са извити. Това не ги прави по-трудно четими, но им придава уникален вид, а отгоре са предпазени от (разбира се, извито) сапфирено стъкло.

На онези, които искат “цялостното” CURV изживяване, вероятно ще се харесат двата модела с по-технически вид – 98A185 и 98A162 (изчерпан модел), респективно от неръждаема стомана с покритие от розово злато и титан - най-модерно изглеждащите от тази колекция. Те са с по-издължени лъгове, диаметър 44 мм, дебелина 9.7 мм и силиконова каишка. Това са единствените от моделите с прозрачен заден капак и частичен скелетонен дисплей. Влизат в средната категория размери от CURV колекцията, като другите варианти са 40, 43 и 45мм - доста по-различни като вид, с по-традиционен дизайн на лъговете.

По отношение на механизмите е важно да отбележим, че те работят на много висока честота – 262kHz за да бъдем точни – което е доста над стандартните кварцови механизми. Те са еволюирали от специалната и много интересна колекция механизми Precisionist, където са били маркирани със съкращението "UHF" (ultra high frequency).

“Петръкия” (“Five hand”) хроноргафски механизъм е привлекателно семпъл, защото избягва от традиционна централна хронографска секундна ръка в полза на 12-часов хронограф, който използва само поддисплеи. Този, разположен на 6 часа, се използва за измерване на хронографските секунди, докато другите са за минути и часове. Класическия дизайн с елегантна симетрия създава чудесен облик, който Bulova може да продължи да развива в бъдеще. Като се има предвид по-високата честота на кварцовия механизъм, можете да очаквате 10-15 секунди отклонение от точността на година, за разлика от 15 секунди на месец при стандартните кварцови механизми.

Любопитното, което направиха от Bulova при представянето, е, че извадиха едновременно и по-модерно изглеждащи, и класически “консервативни” модели. Както споменахме, моделите от серията “98A16” са най-модерни, с пет разновидности на верижки и каишки в 45 мм корпус от неръждаема стомана, като някои имат жълта или розова позлата. Останалите традиционно мъжки, ежедневно-елегантни часовници Bulova CURV в 45 мм (9,7 мм дебелина) корпус са с референции 97A124 - розово златo и кафява кожена каишка, 98A186 със стоманена верижка и тъмен дисплей , 98A159 с частично златно покритие и тъмносин дисплей, 98A160 (1460 лв.) с частично покритие от розово злато на корпуса и верижката и 97A125 с цялостно покритие от злато и златист дисплей.

Дамите също не са изпуснати - макар в началното представяне моделите да са мъжки, в последствие серията 98R23 е предназначена специално за дамите. Тук механизмът отново е извит, но не е хронографски, а аналогов. Включени са 3 модела с 40мм корпус от неръждаема стомана в комбинация със силиконова каишка – това са 98R237, който е в бяло с покритие от розово злато, 98R239 (1616 лв.) в черно с розово злато и 98R240 – изцяло в черно. Всички модели от тази серия са с декорация от 4 инкрустирани диаманта на дисплея и още 22 върху корпуса.

Въпреки, че часовниците Bulova CURV не са за всеки, дизайна и концепцията им са наистина “готини”. На китката се усещат много добре, визуално са уникални, цялостно изглеждат доста различни от повечето други. Bulova получава поздравления за това, че направиха не само нещо изглеждащо различно, а и технически много добро, удобно за носене и едновременно с това стъпка напред към завръшането и развиването на добрите кварцови часовници. Можете да намерите моделите от колекцията CURV в Timer.bg на цени от 1285 лв до 1655 лв.

Тагове: Bulova, CURV, механизъм, хронограф

Свързани продукти

Затвори
Здравейте, изберете как да се свържете с нас.