Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Как да изберете часовник за подарък

Как да изберете часовник за подарък

В списъка Ви със стандартни подаръци вероятно има десетина неизменни продукта, които винаги може да използвате като идея – със сигурност присъства книга, бижу, парфюм, дреха... За по-специални поводи и хора, вероятно там ще се вместят и по-специфични артикули, като висок клас бижута от благородни метали и скъпоценни камъни, часовници от различни класове и ценови диапазони, произведения на изкуството и много други. Според нас, тези подаръци са с по-различна сантиментална стойност и насоченост, и точно по тази причина тук ще се спрем на един от тях, а именно – часовникът. Независимо дали ще се подарява на мъж или жена, половинка, роднина или уважаван от Вас човек, има някои важни стъпки в изботра на такъв подарък, с които бихме искали да Ви помогнем и бихме се радвали да Ви улесним.

1. Отражение на стилът

Неписаното правило при подаряването на подаръци важи и за часовниците – подарете нещо, което едновременно отразява вашите предпочитания, но е съобразено и със стила на получателя. Часовниците в днешно време предлагат огромно разнообразие от визии, дизайн, механизъм и ценови категории. Дамските часовници не са само кичозни и златни, а мъжките отдавна не са само изчистени и семпли. За да изберете часовник за мъж е важно да се съобразите с неговия персонален стил, както и с ежедневието му – дали е делови човек, дали обича спорта, или пък държи на детайлите и дизайнерските аксесоари. При часовник за жена, изборът Ви може да се улесни, ако имате поглед върху всичко гореспоменато, както и върху гардероба и аксесоарите й.

2. Бижута и аксесоари

Най-лесният начин да изберете часовник е като го съобразите с нещо, което вече имате като основа. При мъжете това би могло да е част от облеклото, аксесоари, ако носи такива. Винаги е добър вариант да наблегнете на нещо класическо, ако не сте сигурни с какво “си имате работа”. При дамите, както с повечето аксесоари, изборът е богат, а дали е лесен, е въпрос на гледна точка. Пак е най-удачно да се съобразите с аксесоарите, които тя обича да носи. Но не се притеснявайте, дори да е от дамите, които не носят много накити – това изобщо не значи, че не би носила часовник. Възможно е просто да не е намерила нещо, което да й хареса до толкова, че да си го купи. И при двата пола, при слаба информираност за предпочитания и стил, класиката си остава сигурен избор.

3. Игра на сигурно

Основно правило при подаряването на подаръци: винаги избягвайте ненужни рискове. Предизвикателството тук е да смаете получателя, но не и да го оставите безмълвен и ужасен. Ако не сте сигурни, че човекът ще хареса нещо екстравагантно и необичайно, избягвайте странните форми и нетипичните цветове. Запомнете, че на човек много по-лесно би му омръзнало нещо, което е закупено като последен писък на модата, а след няколко месеца модата се смени и това нещо почне да се категоризира като демоде.

4. Размерът има значение

Освен с цвят, форма и вид, важно е да съобразите и с размера на часовника. Към днешна дата има много мъже, които си падат по големи корпуси, а има и дами, които носят големи, понякога дори мъжки модели. Но ако не сте сигурни, че получателят е от тези хора, един прекалено голям часовник в крайна сметка може да остане да събира прах в някое чекмедже. Стандартни размери, от които може да избирате смело, са между 28 и 38мм за дамите и между 38 и 46мм за господата.

5. За марката

Почти всички марки, от най-евтините, до най-скъпите, предлагат както дамски, така и мъжки модели. Ако не сте се насочили към някоя кокретна марка (в случай, че сте - пропуснете тази точка), най-лесно може да се ориентирате по няколко критерия. Може да сведете избора си до марки швейцарски часовници или японско производство, дизайнерски марки, или може да избирате в даден ценови диапазон. След като се насочите към някоя марка или набор от марки, следва да избистрите концепцията за стила.

6. По вида посрещат

Най-лесният начин да изберете модел, е да си изясните какво искате задължително да присъства в него. Това може да е метална верижка например, като може да избирате между сива (без покритие), с частично покритие или с цялостно покритие – розово или жълто злато, черно, цветно. Ако сте се спрели на кожена каишка, също може да започнете с избор на цвят. Вариант е да започнете от избор на дисплея – дали да бъде аналогов, дигитален, хронограф или мултифункционален, дали да е бял, черен, цветен или изработен от седеф. След като веднъж се спрете на някоя отличителна черта в часовника, от която да започнете търсенето си, филтрите в дясната част на сайта ще Ви помогнат да сведете възможните модели до няколко, измежду които да изберете.

7. Предпазните мерки

Независимо дали решите да купите часовник онлайн или от физически магазин, има няколко неща, за които да помислите, преди да оставите парите. Преценете времето на покупката – при пазаруване онлайн имате 14 дневен срок за връщане на стоката, при пазаруване от физически магазин е важно да попитате какви са условията. Ако получателят не хареса точният модел или пък той му е голям/малък/неудобен, прекрасен вариант е той да си хареса друг, с който да го замени. Това би било възможно само, ако е в срока, защитен от закона, така че е важно да прецените колко време предварително ще поръчате онлайн или ще купите от магазин часовника, който сте избрали. Ако покупката се осъществява от сайт, можете да се обадите и да попитате за колко време става доставката и според тази информация да прецените кога да поръчате. В Timer.bg този срок е 1-2 дни, така че няма проблем да направите поръчката си в последния момент, стига моделът да е наличен. Друг важен момент, който е добре да обмислите, е гравирането на часовника. Гравирането, само по себе си, е един прекрасен жест и оставя страхотен спомен. Но то автоматично елиминира възможността за замяна или връщане на продукта. За това бихме Ви препоръчали да гравирате часовника, а в това число и всеки друг подарък, след като е подарен.

Надяваме се да сме Ви улеснили, но ако се чувствате още по-изгубени и несигурни, вариантът “Подаръчен ваучер за часовник” също е една прекрасна опция. Така ще елеминирате всички рискове с избора и, да си го качежм направо, ще имате една грижа по-малко на раменете си.

В заключение ще кажем, че стига да обмислите добре всички точки, изброени до тук, шнасът подаръка Ви да бъде харесан и оценен, е огромен. Дерзайте!

Тагове: часовник, подарък, подаръчен ваучер, избор

Затвори