Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Защо да изберете часовник Certina?

Защо да изберете часовник Certina?

Често качваме статии на най-различна тематика с цел да Ви информираме, разнообразим или дори развеселим. Рядко, обаче, в тези материали, си позволяваме да включим личното си мнение и персонални препочитания. Днес ще излезем от тази рамка и съвсем честно и откровено ще Ви признаем за нашите пристрастия към една от многото марки часовници, които предлагаме.

Ясно е, че зад професионалния екип, дигиталното ни лице и хилядите изписани букви седят реални хора със своите вкусове и различни мнения. Често се случва да обсъждаме кой какво е харесал, кой какво би или си е купил, кое е добро и кое не толкова на пазара. Но след много такива разговори сме стигнали до един категоричен извод – по отношение на часовниците всички до един се прехласваме по Certina. Разбира се, че харесваме и други марки, но за тази, някак, всички сме единодушни – заслужава си! И понеже сутринта, когато получихме новината за предстоящи намаления, някой леко изписка, а друг започна да избира с какво да обогати колекцията си от часовници (и ние сме хора, слаб ни е ангелът, какво да правиш...), та по тази причина решихме да Ви споделим какво точно ни допада толкова много в Certina и защо настана такава еуфория.

Да започнем от там, че цялостната визия и концепция на Certina е съсредоточена в спортно-елегантната визия – точно такава, каквато ни приляга на нас (млад и динамичен екип както е модерно да се казва), даже смеем да твърдим, че спортното надделява над елегантното. За ежедневна употреба един динамичен човек не би могъл да желае повече – всичките им модели са изработени от неръждаема стомана и са със сапфирено стъкло, което гарантира висока устойчивост на надраскване. По-интересното е, че почти всички модели са с над 10 АТМ водоустойчивост и коронка на винт – миене на ръце, къпане, дори плуване и ходене на плаж не биха представлявали проблем. А, нека си признаем, на всички ни се случва да се отплеснем и да си забравим часовника на ръката. Приятно е, когато не трябва да мислиш за това и да се стряскаш когато леко го изпръскаш. От към визия нещата също са добре осмислени – изборът е огромен и включва различни цветове дисплеи (нежната част от екипа все я влече към седефените), каишки от кожа, силикон и неръждаема стомана, варианти с покритие от розово или жълто злато, модели с керамичен корпус...

Certina Super-LumiNovaНо да оставим външния вид на страна. Това, което отличава моделите на Certina от близките до тях марки в същия ценови диапазон, са специфичните функции и защити, които от компанията са разработи и инкорпорирали в часовниците си. Най-отличителният елемент на всички часовници Certina e технологията им Double Security, която предпазва от влага и удари. Основните елементи, които спомагат за това – сапфиреното стъкло, О-образно уплътнение в оста на коронката (ремонтоара) и две независими О-образни уплътнения в самата коронка, които предпазват от проникване на вода, допълнително уплътнение на гърба на корпуса, което гарантира пълна водоустойчивост и подсилен заден капак за пълна херметизация на механизма. Преведено на прост език това значи, че часовникът е подсилен на всички места, на които е необходимо, за да може да скачате, плувате, падате и какво ли още не, носейки го. От Certina са се погрижили за по-добра и продължителна видимост през малките часове на денонощието, използвайки иновативната технологията за осветяване на дисплея - Super-LumiNova®. Сред моделите на марката има и сертифицирани хронометри – часовници, които минават специални тестове и са изключително прецизни.

Други по-важни понятия, с които трябва да сте запознати, ако обмисляте покупка на часовник Certina, са:

  • Иновативната технология Precidrive™ - тяхна запазена марка. За моделите обозначени с "Precidrive" на циферблата, е добре да знаете, че те са изключително точни и прецизни. Отклонението на техните механизми е +/-10 секунди на година, което ги прави от 8 до 10 пъти по-точни от други кварцови часовници;
  • За любителите на самонавиващите се механизми, Powermatic 80 е иновативен автоматичен механизъм с резервна мощност от 80 часа - близо 2 пъти повече от други механични часовници в този клас;
  • EOL или (END-OF-LIFE) e технологиия, която индикира предстоящо изтощаване на батерията, като секундарната стрелка започва да прескача през 4 секунди. 

До тук имаме – красиви модели със страхотни функции. Да поговорим и за цената. Certina спада в средния ценови клас, наравно с Tissot, Hamilton и други. Няма да си кривим душата – всички тези марки имат своите преимущества, както и своите верни фенове. По наше лично мнение, при Certina отношението цена/качество е най-добро, а стилът – най-близък на сърцата ни. Ако сме забравли да споменем – всичките са Swiss made. За това и в нашата лична класация марката Certina е в топ 3.

Сега се залавяме да разглеждаме наличните модели Certina и да изчислим времето до заплата, а на Вас оставяме време за размисъл.

Тагове: certina, избор, дамски часовник, мъжки часовник

Затвори