Затвори
Нямате профил - регистрация
Забравена парола?
Затвори
Профил0
Количка0
Как да изберем първия детски часовник?

Как да изберем първия детски часовник?

"Спомням си първият си часовник – кръгъл, черна кожена каишка и малки кристалчета на всеки час и 2 на 12 часа. Пристигна в малка кутийка като подарък за седмият ми рожден ден. Подаръкът беше изненада и се пръсках от гордост, когато отидох на училище с него и можех да се похваля на всички. Припомняйки си този случай си давам сметка, че най-вероятно е бил доста евтин, но за мен това беше едно безценно притежание, знак за независимост и крачка към света на възрастните." (спомени от екипа на Timer.bg)

За Вашето дете първият часовник най-вероятно също ще остави траен спомен. Сега разполагаме с много по-голям избор, но най-важното остава да се съобразим с нуждата на детето. Има няколко неща, които да обмислите, например дали да бъде аналогов или дигитален, дали да е класически модел или с последния модерен анимационен герой, дали да се спрете на скъпа доказана марка или на нещо по-евтино.

От 5 до 12 години

Експертите твърдят, че по-малките деца, особено тези, които още свикват с концепцията за време, трябва да имат аналогов часовник. Не само, че това е по-лесният начин за учене, но има модели с разноцветни стрелки или циферблати, които подпомагат процеса. Децата в тази възрастова група често се насочват към различни герои, било то от книга, филм или телевизионна поредица и, макар че понякога може да са малко по-скъпи, тези часовници са с добра изработка. Важно е и да се уверите, че часовникът ще е издръжлив на леки удари и надраскване и каишката ще бъде не само удобна, но и лесна за носене.

Младите дами биха се зарадвали безкрайно много на Ана и Елза (1), всеобщата любимка Мини Маус (2) или пък на някой просто нежен модел със сърца (3) или пеперуди (4).

За младите господа Макуин Светкавицата (5) винаги ще остане любимец, но ако вашият младеж не се вълнува толкова от “детски” филмчета, може пък да се зарадва на кучета (6), самолети (7), пирати (8) или нещо като за “по-големи” (9).

Тиинейджъри

Това е една интересна възрастова група по ред причини, сред които и първите личните предпочитания, продиктувани било то от мода или външни влияния. По-големите деца предпочитат часовници с повече функции, като аларма, таймер и различно осветяване. В тази възраст децата е възможно да не са много внимателни към притежанията си, поради което е добре да се насочите към часовник с известна водоустойчивост и такъв, който ще издържи на по-невнимателно носене.

Модата по принцип е основен фактор и тук много добре се вписват ярки цветни модели като тези на Esprit и Hip Hop.

Марката също не е на последно място, тук Casio се вписват перфектно с различните си колекции и колаборации с известни марки като Roxy, Supra, Billabong и др. Има както по-семпли и нежни дамски модели LQ-139L-4B1 (изчерпан модел) (10), LTR-19B-9BV (изчерпан модел) (11) така и по-обемни LRW-200H-4BV (12). За момчетата също изборът е голям – от по-класически и базови модели LRW-200H-7E1V (13) до многофункционални модели в най-различни цветове W-213-2AVES (14).

Ако все още се колебаете, подготвили сме Ви няколко причини "Защо е полезно Вашето дете да притежава часовник".

1. Свикване с времето като понятие. Да се развие усещането и познаването на времето е важно за всяко подрастващо дете. Научаването колко време е необходимо за прибиране от училище или за изпълнение на някоя домашна задача ще покаже на детето Ви цената на собственото му време и как да го разпределя.

2. Научаване на полезни навици. Да се научи на точност едно дете е предпоставка това да му остане положителен навик и като порастне. Често точността е пряко свързана и с други положителни качества, като възможността да се разчита на този човек, уважение и лоялност. Можете да поставите основите на това поведение, като научите детето си да бъде независимо и само да разпределя времето си.

3. Ограничаване на оправданията. В собственият си живот на зрял човек, Вие сигурно сте се сблъсквали с израза “Загубих представа за времето” и знаете, че той не се ограничава от присъствието или отсъствието на часовник. Въпреки това, когато едно дете носи часовник, това го научава, че следенето на времето е негова лична отговорност. Носейки часовник, то се научава, че отговорността, свързана с познаването на часа, е лично негова.

4. Часовниците са подходящи за всяка възраст и винаги са надеждни. Дебата за това колко голямо трябва да бъде едно дете, за да носи часовник, продължава и до днес, но това, че вашето дете може би притежава мобилен телефон не означава, че не му е необходим часовник. Телефоните се губят, свършва им батерията, не винаги са позволени за носене в училище и могат да бъдат отнети като дисциплинарна мярка. Вашето дете може би още не е на възраст, на която да е достатъчно отговорно за притежаването на телефон, но това не означава, че трябва да го лишавате от привилегията да се ориентира във времето. Повечето часовници, особено тези, предназначени за по-малки деца, се произвеждат с големи, лесни за разчитане дисплеи и индекси, по-лесни и удобни за поставане каишки.

Ако сме Ви накарали да се замислите по този сериозен въпрос, каним Ви в нашият раздел за детски часовници, където може да се убедите в разнообразието на различните марки и модели, а защо не и да харесате подарък, с който да изпратетите детето си на първият учебен ден :)

Тагове: детски часовник, първи септември

Свързани продукти

Затвори
Здравейте, изберете как да се свържете с нас.